Ska du åka till fjällen under Vasaloppsveckan?

Vasaloppsveckan innebär mycket trafik på vägarna kring Mora och Sälen i slutet av februari och början av mars. Är du på väg till eller från Dalafjällen, Härjedalen och/eller Jämtlandsfjällen, välj helst en annan väg.

Vasaloppet lockar många deltagare och besökare till Dalarna, Mora och Sälen. Vasaloppsveckan börjar i år fredagen den 23 februari och avslutas söndagen den 4 mars. Det är många människor i rörelse och väldigt mycket trafik på vägarna och det kan därför bli långa köer kring Mora.

Välj en alternativ väg till fjällen

Du som ska till Sälen, Idre, Vemdalen eller Åre – välj helst en annan resväg, så slipper du fastna i köerna. Vi uppmanar dig särskilt att undvika vägarna

  • Riksväg 26 Vansbro – Mora
  • E45 Malung – Mora
  • Riksväg 70 Rättvik – Mora

Under söndagen den 5 mars, undvik också:

  • Riksväg 66, Sälens by – Transtrand (alternativ väg mellan Transtrand och Sälen är i stället länsväg 1051 på västra sidan om Västerdalälven)
  • Länsväg 1024, Fiskarheden – Evertsberg
  • Länsväg 1025, Evertsberg – Oxberg
  • Länsväg 1033, Lövnäs – Horrmund

Observera att Vasaloppsvägen mellan Sälen och Mora är enkelriktad under vissa tider. Följ skyltad omledning.

Kom ihåg att du även kan åka kollektivt.

Trafikinformation

Innan du sätter dig i bilen är det bra att du uppdaterar dig om aktuell trafikinformation. Det hittar du på startsidan på vår webbplats och där finns trafikinformation för tåg, väg och vägfärja.

Kör försiktigt i vintertrafiken!
Här hittar du information om vintertrafiken och vad som är på gång. Här finns också bra råd för dig som ska ut i vintertrafiken, och vi redogör vad vi gör för att öka tillgängligheten och för att undvika störningar i trafiken.