torsdag, juni 20, 2024

Mobilbetalningar blir möjliga före sommaren mellan Danmark, Norge och Finland

Norska Vipps och danska MobilePay, som även finns i Finland, har nu integrerats tillräckligt för att det ska bli möjligt att betala över gränserna mellan de tre länderna före sommaren, skriver Vipps MobilePay i ett pressmeddelande. Man arbetar också på ett samarbete med svenska Swish och Rune Garborg, vd för Vipps MobilePay, säger till sajten Ehandel att man hoppas kunna lansera en lösning under året.

I slutet av 2022 fusionerades MobilePay och Vipps och nu har Vipps flyttat över till samma plattform som Mobile Pay. Om ”allt går som planerat” kommer Vipps MobilePays 11,5 miljoner kunder att kunna betala över gränserna mellan Danmark, Norge och Finland före sommaren.

Swish är inte med i fusionen, men det pågår en dialog mellan de nordiska aktörerna med målet att kunna använda exempelvis MobilePay för att betala till någon som har Swish och vice versa. Samarbetet mellan de nordiska aktörerna sker inom ramarna för det större europeiska samarbetet European Mobile Payment Systems Association, som har totalt elva medlemmar.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-