onsdag, juni 19, 2024

Kinderprodukter återkallas av Ferrero efter misstanke om salmonella

Företaget Ferrero har nu konstaterat att det finns Kinderprodukter till försäljning i Sverige som skulle kunna ge salmonella. Ferrero kommer att återkalla produkterna.

Livsmedelsverket har fått information om att Ferrero kommer att återkalla följande produkter eftersom de skulle kunna innehålla salmonella.

  • Kinder Surprise 20g och Kinder Surprise 20g x 3-pack i Sverige med Bäst före-datum mellan 26 juni 2022 och 7 oktober 2022
  • Kinder Mini-ägg med Bäst före-datum 21 augusti 2022
  • Kinder Surprise Maxi 100g med Bäst före-datum 20 april 2022 och 21 augusti 2022
  • Kinder Schokobons med Bäst före-datum mellan 25 maj 2022 och 19 augusti 2022

– Den som har dessa produkter hemma bör inte äta dem. Ferrero uppmanar till att behålla produkten och kontakta deras konsumentteam (länk nedan), säger Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket.

Företagare kan i avvaktan på information från leverantör redan nu se över om de listade produkterna finns i det egna sortimentet och ta bort dem från försäljning.

Den som upplever symtom på salmonella bör vända sig till vården. Symtom på salmonella kan vara diarréer, magkramper, feber och ibland kräkningar. Detta varar oftast några dygn, men kan ibland bli mer långvarigt.

Salmonella i Kinderprodukter
Salmonella
Konsumentteam Ferrero 

Källa: Livsmedelsverkets

- Annons -

Nyheter

-Annons-