torsdag, juni 20, 2024

Ringde med 10 000 kronor till hemlösa

Entreprenören förra året kände för att donera pengar till hemlösa. I år har han gjort detsamma och uppmuntrar andra handlare att göra detsamma.

Det var inte jultomten, utan istället entreprenören Flemming Nøraa, som plötsligt ringde på dörren på Vinterherberget Porten i Helsingör några dagar före jul förra året. Förutom att önska god jul hade han dykt upp med en check på 10 000 i handen. Pengar han ville skänka till Natherbergetsporten så att invånarna kunde få lite nytta av dem. Pengarna har gjort skillnad i den mån och har bland annat använts till julklappar till de boende, precis som det har varit möjligt att göra gemensam middag en gång i månaden där någon av de boende får bestämma meny.

Därför har Flemming Nøraa även i år varit över med 10 000 kronor, som de boende kan dra nytta av:”Vi gick och byggde nära vandrarhemmet förra året och jag kunde inte låta bli att tänka att just hemlösa har drabbats hårt av tiden med corona. Därför kände jag för att göra min blygsamma insats för att hjälpa en grupp som har det svårt till vardags och därför gick jag fram och knackade dörr. Jag vet att pengarna har varit väldigt användbara och därför var det helt naturligt att ge lite i år, säger Flemming Nøraa, som uppmanar andra företagare att fundera på om de har möjlighet att ge något till ett gott ändamål här i julen. tid. .

På Natherberget Porten är Ina Fried nöjd med att det finns lite extra att göra bra med:”Jag är verkligen tacksam att det finns några som tänker på oss – och inte minst de som har sin dagliga promenad vid Porten och Vintervandrarhemmet – och tycker att de förtjänar det lilla extra. De 10 000 kronorna har verkligen gjort skillnad, och det gör de nya pengarna också, säger Ina Fried.

- Annons -

Nyheter

-Annons-