onsdag, oktober 4, 2023

Rekordmånga jobb på mässan ”Tura till jobbet” i Helsingborg och Helsingör

På jobbmässan Tura till jobbet finns nu över 1500 lediga tjänster hos de över 80 företag som ställer ut. Den 28 februari är det åter dags för den svenskdanska jobbmässan.

Tillsammans arrangerar Helsingör och Helsingborg jobbmässa en gång om året. Det är en bra arena att knyta kontakter, både för den som söker jobb och företag som söker kompetens, på bägge sidor om sundet.

− I en dynamisk näringslivsregion som vi har här så är vårt HH-samarbete och jobbmässan Tura till jobbet en starkt bidragande möjlighet för fler helsingborgare att bli självförsörjande. Det finns stora möjligheter för både arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra på mässan, säger Richard Lundberg (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden Helsingborg stad.

Tisdag 28 februari klockan 10-14

Arbetsförmedlingen i Helsingborg (Södergatan 39) och på Kulturvaerftet (Allegade 2) i Helsingör.

Mängder av jobb i olika branscher

Under mässan kommer de cirka 80 företag som ställer ut både i Helsingborg och Helsingör annonsera ut över 1500 jobb. De arbetsgivarna på mässan representerar flera olika branscher: lager/logistik, hotell/restaurang, handel/butik och vård/omsorg, samt service. Alla som är intresserade av ett nytt jobb är välkomna. Det finns både fasta jobb och kortare anställningar, till exempel sommarvikariat. Du som vill besöka mässan på andra sidan sundet kan hämta ut en gratis tur- och returbiljett på Arbetsförmedlingen mässan samma dag.

− Trots en osäker arbetsmarknad finns det en bredd på jobben och kompetenskraven varierar. Vissa tjänster kräver utbildning och erfarenhet, men i många fall räcker det med intresse och engagemang, säger Marit Nordstrand sektionschef, Arbetsförmedlingen

Exempel på lediga jobb: kundtjänstmedarbetare, kock, restaurangpersonal, kriminalvårdare, butikspersonal, lokalvård, vårdbiträde, personlig assistent, lagerpersonal, montörer, svetsare, bussförare, försäljare.

Studier, starta-eget eller information om arbetsmarknad i Danmark

I Helsingborg kan besökarna också prata med studie- och yrkesvägledare eller få information om utbildningar. Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Danmark finns informationstjänsten Öresunddirekt på plats.

Arrangörer är Helsingborgs stad, Arbetsförmedlingen och Helsingör kommun. Medfinansiärer är Öresund direkt och HH-samarbetet (Helsingborg Helsingör).

Källa: Helsingborg stad

- Annons -

Nyheter

-Annons-