Isbanan på Sundstorget stängd för säsongen

Isbanan har inte varit öppen sedan den 19 december för att minska smittspridningen av covid-19. Nu är det klart att isbanan inte kommer öppna på nytt denna säsong, avvecklingen börjar istället idag, måndag 18 januari.

– Vi har vänt och vridit på möjligheten att öppna upp isbanan när och om restriktionerna lättar. Men, vi har gjort bedömningen att det inte går att öppna isbanan och garantera att den inte bidrar till trängsel och därmed smittspridning. Därför har vi beslutat att avveckla isbanan, säger Daniel Nilsson, chef för fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Isbanan som är ett omtyckt återkommande koncept för att sprida jul- och vinterstämning i Helsingborg skulle ha varit öppen från början av december till och med sportlovet vecka 8.

– Det känns jättetråkigt att vår fina isbana inte kan bli den mötesplats i city som vi hade hoppats på. Nu får vi blicka framåt och har redan bokat in ett möte för att planera för isbanans öppnande till julskyltningen 2021, säger Hanna Candell, VD Helsingborg City.

- Annons -

Nyheter

-Annons-