Parken i Köpenhamn kan vara på väg att säljas – F.C. København får i så fall hyra sin arena i framtiden

Förlusttyngda Parken Sport & Entertainment (PS&E) med fotbollslaget F.C. København undersöker möjligheterna att helt eller delvis sälja koncernens fastighetsportfölj som består av Parken stadion med fyra kontorstorn i Köpenhamn samt vattenparken Lalandias fastigheter i Rødby och Billund. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

En eventuell försäljning av fastigheterna villkoras med att det upprättas hyresavtal som gör att Parken Sport & Entertainments företag, fotbollslaget F.C. København och vattenparken Lalandia fortsätter sina verksamheter som tidigare. Företaget betonar samtidigt att det ännu inte är säkert att fastigheterna ska säljas.

Beskedet fick investerare att vända sig till Berlingske med kritiska frågor om PS&E pressas till försäljningen av sin bank Nordea. Något som tillbakavisas av PS&E som uppger att koncernen är i gång med ett utvecklingsarbete i samarbete med Köpenhamns Kommun, DBU och andra aktörer.

Coronapandemin har slagit hårt mot ekonomin för PS&E. Enligt senaste bokslutet redovisade koncernen en förlust på 229 miljoner danska kronor under 2020. Samtidigt företagets lån från 1,0 till 1,4 miljarder danska kronor.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-