torsdag, juni 20, 2024

Flygtrafiken från Köpenhamn ökade med över tio procent under april – på Arlanda ökade passagerarantalet med fem procent

I april använde 2,4 miljoner passagerare Köpenhamns flygplats Kastrup. Det motsvarar en ökning på över tio procent jämfört med samma månad 2023 — den tredje månaden i rad med tvåsiffrig passagerartillväxt. Det var högre än på Arlanda, där passagerarantalet ökade med fem procent under samma månad. Det visar den senaste månadsstatistiken från Köpenhamns flygplats och Swedavia. Aprilsiffrorna visar också att antalet resenärer som använder Köpenhamns flygplats för mellanlandning ökade med 28 procent.

Mer än hälften av alla resenärer på Köpenhamns flygplats kommer från Danmark och Sverige, medan resten främst är resenärer från andra europeiska länder och Nordamerika, skriver flygplatsen i ett pressmeddelande.

Sammantaget har antalet passagerare på Kastrup under årets fyra första månader ökat med över elva procent till drygt 8,2 miljoner. Motsvarande siffra för Arlanda var fyra procent. På Malmö Airport har utvecklingen gått i motsatt riktning under samma period, med 32 procent färre passagerare. Även på Bromma flygplats minskade antalet resenärer under perioden, med nio procent. Flygstatistik för Oslo Gardemoen till och med april har ännu inte släppts.

Köpenhamns flygplats skiljer sig från de övriga nordiska flygplatserna genom en betydligt högre andel internationell flygtrafik eftersom det danska inrikesflyget är mycket begränsat.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-