torsdag, juni 20, 2024

Viking för en dag på Historiska museet

Res tillbaka till vikingatiden på Historiska museet i sommar. Den 18 juni–26 augusti är museets stora innergård fylld av vikingatida hantverk, lekar och skönt häng för stora och små. Besök handelsplatsen, prova på att baka vikingabröd, gå som lärling hos smeden och mycket mer. Fri entré och gratis visningar i museets vikingautställning.

Fotograf: Foto: Katarina Nimmervoll, Statens historiska museer.

Upplev vikingatiden ute på gården och i museets utställning. Prova vikingatida kläder, pilbågsskytte eller utmana varandra i dragkamp, offra något i Odens heliga kultplats eller sköt om köksträdgården med växter som fanns i Norden redan under vikingatiden. Museet presenterar en av världens största vikingautställningar med äkta föremål och berättelser om mäktiga människor och ofria trälar. Ta del av spännande historier om handelsresor och kontakter under vikingatid, som speglas i både vardagliga och rikt utsmyckade föremål. Den 18 juni–26 augusti erbjuder museet gratis guidade visningar i utställningen Vikingar på engelska kl. 12.00 och 13.00 och på svenska kl.14.00 och 15.00.

Historiska museet 18 juni–26 augusti (OBS! Museet är stängt 22–23 juni.)
Viking för en dag ute på gården kl. 10.00–16.00

Stora gården utomhus är fylld av vikingatida hantverk, lekar och spel för stora och små.

  • Prova på pilbågsskytte, dragkamp, holmgång, kvarnspel och önskelabyrint.
  • Lek i marknadstältet och prova vikingakläder.
  • Prova på vikingatida hantverk. (OBS! Smedjan stänger kl. 15.30).
  • Grädda vikingabröd och sköt om köksträdgården. (OBS! Bakugnen släcks kl. 15.30).

Gratis guidade visningar eller sagor i utställningen Vikingar för barn & unga: dagligen på svenska kl. 15.00.

Gratis guidade visningar i utställningen Vikingar för vuxna: dagligen, på engelska kl. 12.00 och 13.00 och på svenska kl. 14.00.

Yggdrasil: Lyssna på sagor och myter ur nordisk mytologi eller läs en bok. Ett skönt häng för stora och små i utställningen Vikingar.

Historiedetektiverna: Lös Disas mysterier i utställningen Vikingar.

Arkeoteket – vad finns under marken? En interaktiv utställning för nyfikna. Testa att gräva och kom museets samlingar lite närmare. Ett perfekt första möte med arkeologi för de mellan tre och sju år.

- Annons -

Nyheter

-Annons-