Brasiliansk bostadsutvecklare för låginkomsttagare blev världens främsta entreprenör

Rubens Menin grundare av fastighetsföretaget MRV i Brasilien utsågs till EY World Entrepreneur Of The Year 2018 och blev första vinnaren från Sydamerika. MRV är Latinamerikas största fastighetsutvecklare och ledande i Brasilien på att bygga billiga bostäder. Claes Mellgren och P-O Andersson från AQ Group representerade Sverige och hamnade på en delad andraplats tillsammans med övriga finalister.

EY World Entrepreneur Of The Year är världens främsta utmärkelse för entreprenörer och nationella vinnare från 46 länder tävlade i år om titeln. På lördagskvällen utnämndes Rubens Menin till världens främsta entreprenör vid en prisutdelning i Monaco. Endast 21 år gammal grundande han MRV Engenharia e Participações S.A år 1979. Rubens mission var att bygga bostäder som alla brasilianare har råd med.

Rubens företag har haft en stark tillväxt och idag säljer MRV flest bostäder i Latinamerika och är Brasiliens ledande utvecklare av boenden för låginkomsttagare. MVR hade 2017 en omsättning på 1,44 miljarder USD och företaget har cirka 24 000 medarbetare, byggt 300 000 fastigheter och verksamhet i 150 städer. I dessa städer bor 1 av 200 personer i en fastighet byggd av MRV.

Rubens Menin, styrelseordförande och grundare av MRV, kommenterar utmärkelsen EY World Entrepreneur Of The Year 2018.

– Under hela mitt liv har jag brunnit för att försöka ge alla den värdighet som följer med att äga sin egen bostad. Jag är mycket stolt att bli erkänd på detta sätt, men arbetet slutar inte här. Byggindustrin har goda möjligheter att fortsätta att bidra positivt till samhället. Jag tror på att ekonomisk makt inte bara handlar om välstånd, utan också om social utveckling och MRV vill fortsätta att bidra till kommande generationer.

Den internationella oberoende jury under ledning av Jim Nixon, vd för Nixon Energy Investments, utsåg vinnaren.

– Juryn är hedrad att dela ut årets titel till Rubens, vilket gör honom till den första från Sydamerika att vinna EY World Entrepreneur Of The Year. Vi fastnade för han innovativa entreprenörsanda och hans syfte att försöka skapa ett mer rättvist och jämlikt samhälle.

Svenska finalisterna från AQ Group på en delad andraplats
EY Entrepreneur Of The Year genomförs varje år på regional, nationell och internationell nivå. Claes Mellgren och P-O Andersson, grundare av AQ Group tog emot utmärkelsen vid den nationella finalen och var Sveriges finalister. Västeråsduon är därmed en av de främsta entreprenörerna i världen.

– Det har varit en ära att följa våra finalister när de har mött världseliten i entreprenörskap under några intensiva dagar i Monaco. Claes Mellgren och P-O Andersson gjorde en mycket bra insats under juryintervjun. Jag är imponerad av dessa duktiga entreprenörer och de visar vilket bra entreprenörsklimat vi har i Sverige, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

- Annons -

Nyheter

-Annons-