Tre döda vid skottlossning i köpcentrat Fields i Örestad – två svenskar bland de skadade

Tre personer har dödats och fyra har skadats allvarligt vid en skottlossning tidigt på söndagskvällen i köpcentrat Fields i Örestad utanför Köpenhamn. Det rapporterar Danmarks Radio efter polisens presskonferens på måndagsmorgonen. De tre döda är enligt polisen en 47-årig man med ryskt medborgarskap samt en 17-årig dansk man och en lika gammal dansk kvinna. Ytterligare fyra personer har fått allvarliga skottskador, en dansk 40-årig kvinna och en dansk 19-årig kvinna samt två svenska medborgare – en 50-årig man och en 16-årig kvinna. Dessutom har en rad personer fått lättare skador när de försökte fly ut från Fields.

Dansk polis larmades enligt Danmarks Radio klockan 17.35 om skottlossningen och klockan 17.48 greps en 22-årig dansk man iklädd militärliknande kläder med gevär och ammunition som misstänkt för skottdådet. Mannen ska dagarna innan skottdådet ha lagt upp videor med vapen på sociala medier. Enligt polisens värdering har de döda och skadade varit slumpmässiga offer. De ser inga motiv avseende kön eller annat. Det uppges inte heller finnas något som talar för att det skulle vara en terrorhandling rapporterar Danmarks Radio. Den misstänkte gärningsmannen är sedan tidigare känd inom psykiatrin.
– Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. At det ikke er motiveret af køn eller andet, sade Søren Thomassen, chefpolitiinspektør i Københavns Politi, vid presskonferensen.
– Vi har afhørt den mistænkte. Han har oplyst, at det er ham, der har været derude, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi Søren Thomassen.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-