Sveriges största parkeringshus i trä invigt i Malmö

Ett parkeringshus i trä med laddplatser för elbilar, solceller, dagvattenåtervinning, lösningar för optimering av energiflöden och växtklädda fasader har byggts i Malmö. Det nya p-huset är det största hittills som byggts i trä i Sverige, och det första i trä i Sydsverige, enligt Parkering Malmö, som är det kommunala parkeringsbolaget i Malmö.

På tisdagen invigde Parkering Malmö sitt nya hållbara p-hus byggt i trä, P-hus Sege Park. Det finns plats för 620 bilar i huset som även ska bli en mobilitetsnod med cykelgarage och där boende i området har möjlighet att hyra bil, cykel och lådcykel. Parkeringshuset är också utrustat med 120 laddplatser för elbilar som laddas från solceller på taket och med ett fastighetsbatteri kan solenergi lagras till kvällar och nätter vilket gör energisystemet särskilt innovativt. P-huset har ritats för att vara flexibelt och så att trämaterialet kan återanvändas vid en ombyggnad, enligt Parkering Malmös hemsida.

Parkeringshuset ligger i Sege Park, ett område i östra Malmö som är under utveckling och som kommer att vara ett testområde för hållbara lösningar. Nya bostäder ska byggas och 2 000 personer väntas bo i området år 2025.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-