måndag, juli 15, 2024

Sverige slopar flera coronarestriktioner den 29 september

Den 29 september slopas deltagartak vid alla evenemang, avståndskrav på serveringar och rekommendationen om hemarbete i Sverige. Det meddelade den svenska regeringen under tisdagen.

Sveriges vaccinationsgrad, med över 70 procent färdigvaccinerade, gör att den svenska regeringen slopar många av de kvarvarande restriktionerna den 29 september. Då hävs deltagartaken för evenemang både inom- och utomhus, de begränsade öppettiderna för  restauranger och barer tas bort, avståndskrav mellan sällskap på serveringar slopas och rekommendationen om hemarbete tas bort.

– Det här steget innebär att färdigvaccinerade kan leva nästan precis som vanligt efter den 29 september, sade Johan Carlsson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten under tisdagens pressträff.

Regeringen meddelade också att ett förslag om användning av vaccinpass har skickats vidare på remiss om det skulle behöva användas vid stora arrangemang eller om landet återigen tvingas återinföra restriktioner. Genom den remiss som regeringen nu lämnat vidare till Folkhälsomyndigheten ska det undersökas om det kan vara behov för vaccinpass vid större evenemang. Debatten om vaccinpass har blossat upp i Sverige de senaste veckorna då delar av kultur- och nöjesbranschen har vädjat till regeringen om att införa vaccinpasset för att kunna öppna upp arenor och salonger igen.

- Annons -

Nyheter

-Annons-