torsdag, juni 20, 2024

Snart blir det billigare att bilpendla över bron: ”Du kan åka hur mycket du vill för ett fast pris i månaden”

För att göra det mer attraktivt att åka över sundet kommer Øresundsbro Konsortiet sänka priset för de som pendlar med bil över bron. Det uppger brons vd Linus Eriksson på Øresund business meeting den 27 januari. Hur mycket priset kommer att sänkas ska fastställas i början av februari, men med ”pendlar-pluserbjudandet” kommer man kunna åka så mycket man vill till ett fast pris.

På Øresund business meeting som hölls på Børsen i Köpenhamn den 27 januari sade Øresundsbrons vd Linus Eriksson att det var dags att börja integrera på allvar.

– Själva bron är färdigbyggd, men allt runt omkring är inte färdigt.

Han vill nästan fördubbla dagens 16 500 pendlare upp till 30 000 fram till 2030. Ett steg på vägen är att sänka priset för de som reser ofta med bil över bron.

– Den vanligaste synpunkten jag får, förutom att bron är vacker, så är det att det är dyrt. Vi kommer sänka priset för de som åker ofta. Vi kommer införa ett ”pendlar-plus”-erbjudande, så att du kan åka hur mycket du vill för ett fast pris i månaden, säger Linus Eriksson.

Hur mycket priset kommer att sänkas är i nuläget inte klart, utan ska upp till diskussion på nästa styrelsemöte den 8 februari.

Han lyfte även idéen med en Øresundspakke, något som även Dansk Erhverv har ställt sig bakom.

–  Det är en bra idé. Ni bestämmer er och så gör ni det. Vi vill ha en ”Øresundspakke”, med nytt skatteavtal, få bort gränshinder och göra infrastrukturen bättre.

Enligt Linus Eriksson är man i Danmark duktiga på att ta viktiga nationella frågor och paketera ihop dem till ”pakker”, med breda politiska överenskommelser, i stället för ett mer fragmenterat svenskt system, där olika regioner gör anspråk på pengar.

Källa: News Øresund – Henrik Smångs

- Annons -

Nyheter

-Annons-