tisdag, juli 23, 2024

Säsongens tredje avsnitt av TV4 Growth Executive Talks gästas av Stefan Sjöstrand, vd för Skistar

Det har blivit dags för säsongens tredje program av TV4 Growth Executive Talks, programmet där TV4:as försäljningsdirektör för reklam i Norden, Malin Häger, intervjuar intressanta gäster på aktuella teman. Årets tredje program gästas av Stefan Sjöstrand, vd för Skistar som berättar om hur det är att leda och transformera ett företag genom en kris.

Skistar är ett noterat bolag sedan 1994 och bedriver fjällanläggningar i svenska Åre, Sälen och Vemdalen samt Hemsedal och Trysil i Norge. Stefan Sjöstrand har varit vd i tre år, och tillträdde 2020, bara dagar innan Covid-19 pandemin bröt ut och företagets anläggningar fick stänga.

  • Det var väldigt omtumlande. Jag kom in som man ofta gör när man börjar ett nytt jobb med glädje, entusiasm och har massor av tankar och idéer. Ganska snabbt förändras allt till att hantera en kris, säger Stefan Sjöstrand vd för Skistar.

De första anläggningarna som stängde var bolagets två norska, Hemsedal och Trysil och en introduktionsperiod blev snabbt full kris med två eller tre styrelsemöten per dag. Stefan har en lärdom han verkligen tar med sig från upplevelsen:

  • Att ha en nära dialog med sina medarbetare och att alltid ha det. Har man det så tar man sig igenom det mesta, säger Stefan Sjöstrand.

Här kan du se hela avsnittet. Hör också Stefan Sjöstrand prata mer om:

  • Pandemins prövningar
  • Skistars nya strategi med fjällturism året runt i stället för enbart alpin skidåkning
  • Hemestertrenden som är här för att stanna

Källa: TV4

- Annons -

Nyheter

-Annons-