fredag, september 22, 2023

Øresundsbron erbjuder fria resor för att omstarta regionen

Øresundsbron vill se en omstart av regionen och bjuder alla BroPass-kunder som kör över bron att få en tur på köpet – upp till tre gånger – under perioden 1 september till 30 november. Erbjudandet lanseras för att få tillbaka vanorna och lusten att besöka den andra sidan sundet, skriver Øresundsbron i ett pressmeddelande.

– Öresundsregionen ska vara en gemensam region, men har under pandemin splittrats upp i två. Vi behöver omstarta regionen och integrationen. Med vårt mest förmånliga erbjudande någonsin vill Øresundsbron bidra till en stärkt optimism och ett ökat resande som gynnar många, inte minst den hårt drabbade besöksnäringen, säger Linus Eriksson, vd på Øresundsbron.

Sedan coronapandemins början har trafiken över Öresundsbron minskat betydligt, men en viss återhämtning kan ses. Under vecka 31 i början av augusti var trafiken 26 % lägre jämfört med i samma vecka 2019. Det innebar också att 65 % fler fordon körde över bron under vecka 31 jämfört med första veckan i juni. Danmark tillåter nu alla som är färdigvaccinerade att resa in i landet och sedan i våras tillåts alla danskar att resa fritt in i Sverige.

- Annons -

Nyheter

-Annons-