Någon försöker skada Malmös hundar – hjälp polisen att få ett slut på detta!

Den som vill skada Malmös hundar och andra djur fortsätter att lägga ut små bullar som innehåller vassa föremål av metall eller glas. Igår skadades två hundar allvarligt och ytterligare en fick uppsöka veterinär. Då var det vid Pildammsparken men det har varit på flera ställen i centrala Malmö.

Polisen ber alla att vara extra uppmärksamma och genast höra av sig till polisen om man ser något misstänkt.

Så ser du något misstänkt så kontakta polisen direkt på 114 14 eller vid pågående brott på 112. Polisen vill kunna komma till platsen och säkra spår. Kontakta även Malmö stads Kontaktcenter på 040-341000, så att vi kan sanera ytan efter att polisen varit där.
Vi uppmanar alla hundägare att vara extra observanta på vad hundar hittar på marken. Ha din hund kopplad och nära dig så du kan ha uppsikt över hunden.

När du lämnar information till polisen gör du en insats för alla oroliga hundägare och deras hundar och även för andra djur som kan skadas. Stort tack för hjälpen!

UPPDATERING 20 JANUARI

Det är ett väldigt stort engagemang kring dessa fruktansvärda uppgifter om att någon försöker skada hundar och andra djur. Flera bra initiativ med grupper och hemsidor har startats där du kan hitta information.

Fortsätt tipsa polisen om du ser något misstänkt!

Många frågar varför Malmö stad inte har kameraövervakning av till exempel hundrastplatser och där är svaret att det är polisen som är brottsutredande och har det brottsförebyggande ansvaret. Malmö stad samarbetar och samverkar med polisen i denna fråga och hjälper till med de resurser som polisen kan behöva från oss. Men det är bara polisen som kan söka och få tillstånd och kan sätta upp övervakningskameror på allmänplats, dit hundrastgårdar räknas.

Källa: Malmö stad

- Annons -

Nyheter

-Annons-