Kraftigt stormoväder närmar sig Skåne och Danmark med upp till 2,4 meter högre vattenstånd – kan bli den värsta stormfloden på mer än 100 år

Under helgen råder risk för kraftigt höjda vattennivåer i danska och svenska farvatten i samband med ett stormväder. I Danmark förbereder man sig nu på den värsta stormfloden på mer än 100 år i de södra delarna av landet rapporterar Danmarks Radio som sammanställt fakta från DMI och Kystdirektoratet. Svenska SMHI varnar för risk för omfattande översvämningar längs Skånes sydkust och upp mot Öresundsbron.

På flera platser i Danmark: längs östkusten på södra Jylland, Lilla Bält, Sydfynska skärgården, Lolland-Falster och i Køge Bugt kan vattennivån höjas upp till 2,4 meter över det normala, enligt DMI.

Trafiken kommer att påverkas och flyg, färjetrafik, broar och tågtrafik kan komma att ställas in.

Även i sydvästra Skåne finns det enligt SMHI risk för både stormvindar och vattenhöjningar på 1,3-1,6 meter längs Skånes sydkust mellan torsdag och lördag, och längs kusten kan vindar på upp till 28 meter per sekund förväntas, enligt SydsvenskanSkånetrafiken kommer att stänga flera järnvägslinjer från kl 15:00 på fredagen, bland annat mellan Malmö och Simrishamn och Trelleborg. Följ trafikinformation över Øresundsbron her.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-