torsdag, juni 20, 2024

Köpenhamns universitets nya innovationscenter öppnar i veckan

På torsdag slår Köpenhamns universitet upp dörrarna till sitt nya innovationscenter, KU Lighthouse. I fokus är entreprenörskap och att stötta studenter och forskare att omvandla idéer till affärer. Förhoppningen är också att centret ska inspirera till mer grön innovation. Bland annat håller centret till i Danmarks första offentliga hållbarhetscertificerade byggnad och har inretts med återbrukade möbler.

– Studenterna idag tänker in grön omställning i alla nya projekt. Det är aldrig en efterhandskonstruktion som läggs på senare, vilket vi som är lite äldre ibland kan få för oss att göra. Det tog jag verkligen till när det gäller hur vårt nya center skulle fungera och utformas, säger Marius Sylvestersen, chef för KU Lighthouse, i ett pressmeddelande.

Bland annat har en del av möblerna hittats i Köpenhamns universitets källare och gardinerna har tidigare hängt på ett advokatkontor i Danmark. Byggnaden där KU Lighthouse håller till var ett av Danmarks första Co2-neutrala demonstrationsprojekt och lyftes fram vid klimattoppmötet i Köpenhamn 2009. KU Lighthouse finns vid Köpenhamns universitet på Nørrebro, i närheten av universitetsbiblioteket och Rigshospitalet.

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-