Internationella kvinnodagen 2021: Kvinnor som leder kampen mot covid-19

För att uppmärksamma Internationella kvinnodagen i år belyser Europaparlamentet den viktiga roll kvinnor spelar under coronakrisen.

Kvinnor har stått i första ledet i kampen mot mot coronapandemin inte minst eftersom de dominerar inom sjukvårdssektorn. Många har också drabbats hårt eftersom de ofta har osäkra och utsatta anställningar, som försvunnit eller förändrats under krisen. Dessutom har fortsatta nedstängningar lett till ökat våld i hemmen. Parlamentet har krävt insatser för att tackla orättvisorna.

Parlamentet kommer att uppmärksamma internationella kvinnodagen den 8 mars vid sin plenarsession.

Läs mer om parlamentets arbete för jämställdhet.

Kvinnor i kampen mot covid-19

För att öka medvetenheten om de situationer som kvinnor ställs inför under krisen och uppmärksamma internationella kvinnodagen 2021, arrangerar parlamentets jämställdhetsutskott ett interparlamentariskt möte på temat: “Vi är starka: Kvinnor leder kampen mot covid-19” den 4 mars.

Parlamentets talman David Sassoli och kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommer att inleda evenemanget, som kommer att ledas av jämställdhetsutskottets ordförande Evelyn Regner. Bland deltagarna finns: Helena Dalli, EU-kommissionären som ansvarar för jämställdhet, och Greklands president Ekaterini Sakelaropoulou.

I en panel om “Kvinnor i fronten och lärdomarna från krishanteringen” kommer kvinnliga politiska ledare, nyckelpersoner inom sjukvården och experter inom jämställdhet att diskutera lyckade exempel och personliga erfarenheter från kvinnligt ledarskap under kriser, tillsammans med Europaparlamentariker och nationella parlamentariker.

Se det live den 4 mars från kl 9.00.

Följ oss i sociala medier

Den 8 mars kommer jämställdhetsutskottets ordförande Evelyn Regner att delta live på Facebook för att svara på era frågor om det aktuella läget för jämställdheten inom EU och hur pandemin har försvårat situationen för många kvinnor.

Följ livesändningen den 8 mars kl 11.00.

- Annons -

Nyheter

-Annons-