tisdag, augusti 9, 2022

Annonsera/Prenumerera

Annons

Ytterligare restriktioner i Köpenhamn – munskyddskrav på restauranger

17 kommuner i huvudstadsområdet berörs av myndigheternas nya restriktioner som bland annat innefattar munskyddskrav på restauranger och caféer samt begränsade öppettider till kl. 22. De nya restriktionerna gäller från den 17 september och preliminärt till den 1 oktober. Det meddelades på en presskonferens under tisdagen.

Både gästerna och den personal som har kontakt med gäster berörs av munskyddkravet på restauranger, caféer och matställen, men gästerna behöver inte ha munskydd när de sitter ned. Det kommer även införas krav på skyltning om hur många personer som maximalt får befinna sig på ett matställe och öppettiderna begränsas till kl. 22. Polisen kommer att skärpa bevakningen av platser där det finns risk att personer samlas efter stängning. Även privata fester som till exempel bröllop och konfirmationer behöver avslutas kl. 22. Det meddelade de danska sundhedsmyndigheterna vid en presskonferens under tisdagen. De nya restriktionerna gäller i 17 kommuner i huvudstadsområdet och införs som följd av en ökad smittspridning.

Förra onsdagen infördes hårdare restriktioner i det danska huvudstadsområdet och Odense med anledning av ökad smittspridning. Bland annat kom rekommendationer om att undvika kollektivtrafiken och arbeta hemifrån samtidigt som församlingsförbudet halverades från 100 till 50 personer. Dessa restriktioner skulle löpt ut den 22 september, men förlängs nu till den 1 oktober.

- Annons -

Nyheter

-Annons-