Var med och utse Sveriges bästa gatumat – Swedish Street Food Awards avgörs under H22 City Expo

Gatumaten tas till nya höjder i sommar när Swedish Street Food Awards arrangeras i Helsingborg. Besökarna på H22 City Expo kommer tillsammans med en jury att kunna rösta fram Sveriges godaste gatumat under streetfoodfestivalen på Hamntorget den 17-19 juni.

H22 City Expo bjuder in till en tre dagar lång streetfoodfestival med mixat utbud och fokus på hållbara val. När besökarna köper mat från de deltagande vagnarna får man också en röstsedel och kan lägga sin röst på favoriträtterna. Juryns spännande arbete med att bedöma maten kan också följas på plats.

Vinnarna i Swedish Street Food Awards går vidare och representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards i höst. Plats är ännu inte bestämd.

Streetfood ligger i tiden mer än någonsin nu när vår lust att äta ute i det fria tilltagit. Vi vill äta under lättsamma former och tillsammans med familj och vänner, samtidigt som det är kul att prova nya rätter. På streetfoodfestivalen i Helsingborg finns något för alla.

Under hela H22 City Expo, den 30 maj till 3 juli, kan stadsmässans besökare gå på upptäcktsfärd bland god mat och framtidens smaker i hela Helsingborg. En stad som redan utmärker sig för sina matställen och kockar, och sitt stora intresse för vin och lokal öl. City Expons omfattande matkoncept skapas av mästerkocken Daniel Berlin som också leder juryn för Swedish Street Food Awards den 17-19 juni – som är en del av världens största streetfoodfestival.

– Vi är mycket glada över att Swedish Street Food Awards arrangeras i Helsingborg. Det passar väl in i den gastronomiska linjen för H22 City Expo. Expon i sin helhet är ett bra utvecklingsverktyg för alla oss som arbetar med mat, från produktion till vad som ska ligga på tallriken framöver, säger Daniel Berlin.

Läs mer här: 
https://www.h22cityexpo.se/program/var-med-och-kora-sveriges-basta-streetfood

Källa: Helsingborg stad

- Annons -

Nyheter

-Annons-