Swish öppnar för samarbete med MobilePay och Vipps – men ännu finns ingen tidsplan för när transaktioner över landgränsen kan ske

Den svenska mobilbetaltjänsten Swish vill samarbeta med sina motsvarigheter i Danmark och Norge, MobilePay och Vipps, för att möjliggöra transaktioner över landgränsen. Men ännu finns ingen tidsplan för när det skulle kunna bli verklighet, uppger Charlotta Lindblad, marknads- och kommunikationschef på Swish, till News Øresund.

Den 1 november trädde fusionen mellan den danska mobilbetaltjänsten MobilePay, som också har många användare i Finland, och Norges motsvarighet Vipps i kraft. I samband med det gratulerade den svenska mobiltjänsten Swish bolagen till fusionen på affärsnätverket Linkedin och bjöd samtidigt in till samarbete ”för att möjliggöra för svenskarna att även kunna swisha Annikki i Tammerfors, Eivind i Trondheim och Ruth i Hirtshals”.

Till News Øresund uppger Charlotta Lindblad, marknads- och kommunikationschef på Swish, att de har goda kontakter med Vipps och MobilePay, men att det är för tidigt i processen att säga vilka åtgärder som skulle krävas för att kunna använda tjänsten över landgränsen, det ska aktörerna nu definiera tillsammans. En tidsplan är inte heller satt.

– Vi kan tyvärr inte dela en tidsplan för när det skulle vara möjligt att kunna swisha över Sveriges landsgränser, men vi vet att det är en efterfrågad vidareutveckling hos både Swish, Vipps och Mobilepays användare.

Swish är ett samarbete mellan sex banker och drivs av bolaget Getswish. Bankerna är Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna.

Källa: News Øresund – Jenny Andersson

- Annons -

Nyheter

-Annons-