Malmö vinner utmärkelsen ”Årets stadskärna 2023”

”Malmö, ni är ett föredöme”. Så motiverar Svenska Stadskärnor utmärkelsen – som i år går till Malmö. Staden belönas för sitt arbete med att utveckla stadskärnan genom samverkansarbete mellan det offentliga och privata.

Malmö är en stad som skapas av många. Genom en stabil och långsiktig samverkan mellan olika parter har staden skapat förutsättningar för att kunna förnya sig och testa nya idéer. Detta har resulterat i en rad samverkansprojekt, fler mötesplatser, ett ökat antal besökare och en positiv utveckling för det lokala näringslivet.

Nu belönas Malmö för just detta samarbete. På en galakväll i Helsinborg onsdagen den 31 maj korades vinnaren av utmärkelsen Årets stadskärna av organisationen Svenska Stadskärnor. Och segern gick till Malmö.

Så här lyder juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har stadens aktörer planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet. Grattis till ett fantastiskt arbete med er stadskärna! MALMÖ, ni är ett föredöme!”

En utmärkelse som delas med andra

På plats för att ta emot priset var bland andra Andreas Schönström, ordförande i tekniska nämnden, Tobias Nilsson, direktör på fastighets- och gatukontoret och Pia Sandin, VD på Malmö Citysamverkan med medarbetare från respektive organisationer. Tillsammans delar de stoltheten och priset med alla som engagerar sig i att utveckla stadskärnan.

Jag är så stolt över det här priset. Det är ett kvitto att vi gör ett fantastiskt arbete för staden. Men framförallt på att vi är duktiga på att samarbeta. Vi är så många som utvecklar Malmö tillsammans.”, säger Tobias Nilsson, direktör på fastighets- och gatukontoret.

Vi är otroligt stolta och glada över att ha utsetts till Årets Stadskärna 2023. Juryn har sett att vårt arbete med att skapa en attraktiv och dynamisk stadskärna har burit frukt. På torsdag 8 juni firar vi tillsammans med det lokala näringslivet som genom sitt engagemang bidragit till denna vinst, säger Pia Sandin, VD Malmö Citysamverkan.

Källa: Malmö stad

- Annons -

Nyheter

-Annons-