Köpenhamns flygplats redo att rekrytera igen – bjuder in till jobbmässa på torsdag

På torsdag eftermiddag öppnar Köpenhamns flygplats upp en av flyghangarerna för arbetssökande och arbetsgivare att träffas. Flygplatsen och flera företag som är verksamma där har lediga tjänster som säkerhetspersonal, inom service, kock, IT-support, försäljningsassistent, städning, passagerarassistent, med mera.

Köpenhamns flygplats såg redan under hösten en uppgång i resandet jämfört med när nedstängningen under coronapandemin var som störst. Med anledning av pandemin fick stora delar av personalen sägas upp, och antalet som arbetar på flygplatsen minskade från 22 000 till 13 000. Nu bjuds danska och svenska arbetssökande in till en jobbmässa i en av flygplatsens hangarer då flygplatsen och flera företag söker personal igen.

De medverkande företagen är bland annat: SAS, Aviator, Menzies, Gate Gourmet, SSP, Jettime, DHL, CityJet, WFS, Clarion Hotel, Naviair och HMSHost. Menzies är ett företag som arbetar med service av flygplan och bagagehantering, medan Naviair är det statliga bolaget inom flygledning. Jobbmässan arrangeras i ett samarbete mellan CPH Airport, Tårnby Jobcenter, Københavns Erhvervshus och Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Källa: News Øresund

- Annons -

Nyheter

-Annons-