Konferens om Europas framtid: Gör din röst hörd

Ge din syn på EU, organisera aktiviteter runt om i Europa och diskutera med andra via den nya digitala plattformen om konferensen om Europas framtid.

Plattformen som lanserades den 19 april är ett flerspråkigt nav för konferensen om Europas framtid och möjliggöra för människor att engagera sig och föreslå hur EU ska förändras. Besökarna kan också se vad andra föreslår, kommentera och visa sitt stöd för idéer.

EU-institutioner kommer att lyssna på vad människorna säger och följa upp rekommendationerna som görs. Konferensen förväntas nå slutsatser våren 2022.

Hur kommer du att kunna säga din mening?

Välj ett ämne som intresserar dig. Det kan handla om allt från klimatförändringarna till digitala frågor till EU:s demokrati. Om du inte ser en kategori med ditt ämne, ge din åsikt under kategorin ”Andra idéer”.

När du befinner dig i dig i en särskild kategori kan du läsa introduktionen om den, och ta del av värdefulla länkar. Under ”Ämnen” kan du berätta om dina idéer, och läsa andras tankar. Delta i diskussionen genom att lämna en kommentar, och rösta på de idéer du gillar så att fler upptäcker dem.

Du kan skicka in sin kommentar på något av EU:s 24 officiella språk. Alla kommentarer kan översättas automatiskt till något av de andra språken.

Under ”Evenemang” kan du se vilka evenemang som organiseras digitalt eller nära dig, anmäla dig till ett evenemang eller förbereda ditt eget.

Plattformen uppfyller alla integritetskrav och följer EU:s dataskyddsregler.

Vad händer när du skickar in en synpunkt?

Inskickade synpunkter och dess efterföljande diskussionstrådar kommer att utgöra grunden för samtal och debatter i medborgarpaneler som kommer att arrangeras över hela EU, på regional, nationell och EU-nivå. Panelerna kommer att innehålla kvinnor och män från olika åldersgrupper, med olika utbildningsnivåer och bakgrunder så att de speglar hela EU:s befolkning.

Slutsatserna från de olika panelerna kommer sedan att presenteras vid en av konferensens plenarsessioner, där medborgare, och företrädare för EU-institutionerna och nationella parlament.

Delta i diskussionen på sociala medier om konferensen med hashtaggen #DetÄrDinFramtid.

- Annons -

Nyheter

-Annons-