Bidra till utvecklingen av världens första sociala rekryteringsrobot

Under Advanced Engineering- och Elektronikmässorna 2019 kommer världsnyheten Tenagi – en social fördomsfri rekryteringsrobot finnas på plats för nyfikna besökare. Här kommer finnas möjlighet att bli intervjuad av Tengai, och få uppleva hur framtidens anställningsintervju kommer att gå till.

Tengai är en social rekryteringsrobot som just nu utvecklas av TNG, specialister inom fördomsfri rekrytering, och Furhat Robotics, en svensk startup inom konverserande AI och social robotik.

Den färdigutvecklade roboten, ”Tengai Unbiased”, kommer kunna genomföra intervjuer och assistera med objektiva urval vid rekrytering så att jobbsökare inte väljs bort baserat på fördomar, magkänsla eller diskriminerande grunder. Något som tyvärr är vanligt idag. 

Samarbetet bygger på Furhat Robotics kunskap om sociala robotar och TNG:s mångåriga erfarenhet av att utveckla och arbeta med en fördomsfri-, objektiv- och vetenskaplig rekryteringsprocess. Nyligen lanserades den senaste versionen av Furhat-roboten. Det är på den plattformen som företagen nu gemensamt utvecklar Tengai.

Den robot som finns på plats på mässorna är under utveckling och TNG välkomnar all möjlig feedback om upplevelsen av mötet med Tengai roboten, positiv som negativ. 

- Annons -

Nyheter

-Annons-