Köpenhamn leder EU-projekt förmer hållbar turism

Bra att läsa

Köpenhamn tar täten i ett nytt EU-finansierat projekt som syftar till att utveckla hållbara lösningar för turismindustrin. Med stöd från flera europeiska städer och regioner, ska projektet EU-STEP minska turismens klimatpåverkan och främja hållbara resmål.

Köpenhamn tar täten i ett nytt EU-projekt som syftar till att främja en mer hållbar turism. Med 35 miljoner kronor i stöd ska projektet utveckla innovativa lösningar för att minska turismens klimatpåverkan i Europa. Projektet, som kallas EU-STEP (Sustainable Tourism Environmental Performance), leds av Köpenhamns kommun och omfattar flera europeiska städer och regioner. Syftet är att skapa en plattform för samarbete och kunskapsutbyte mellan olika aktörer inom turismindustrin för att främja hållbara turistmål och reducera miljöpåverkan.

Behovet av hållbara
lösningar
Enligt Köpenhamns kommun är behovet av hållbara lösningar inom turismsektorn större än någonsin. Den ökade medvetenheten om klimatförändringar och behovet av att skydda miljön har gjort att både turister och invånare efterfrågar en turismindustri som tar ett större ansvar.

Fokus på innovation och samarbete
EU-STEP-projektet kommer att fokusera på att utveckla innovativa lösningar som kan implementeras i både små och stora städer. Genom att använda digitala verktyg och smart teknologi vill projektet underlätta för turister att göra miljövänliga val under sina resor. Detta inkluderar allt från hållbara transportalternativ och boenden till miljövänliga aktiviteter och upplevelser.
Projektet kommer även att skapa nya möjligheter för samarbeten mellan städer, turismorganisationer och företag för att främja hållbar utveckling och minska turismens negativa miljöpåverkan.

En modell för framtiden
Med stödet från EU hoppas Köpenhamn och de övriga deltagande städerna kunna skapa en modell för hållbar turism som kan användas över hela Europa. Målet är att utveckla en uppsättning verktyg och riktlinjer som kan hjälpa städer och regioner att bli mer hållbara och samtidigt bevara sina unika kulturella och naturliga värden.

- Advertisement - Oresunds Deals

Fler artiklar

- Annons -
- Annons - Annonsera hos oss

Senaste artiklarna