söndag, oktober 2, 2022

Annonsera

Annons

Helsingborg är en av finalisterna i European Capital of Innovation Awards 2020, även känd som iCapital. Det är ett årligt pris som tilldelas den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att utnyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet. Staden delar finalplats med städer som Wien, Milano och Valencia.

”Det är naturligtvis glädjande att Helsingborg är i final, men det viktigaste av allt är alla de möjligheter som priset öppnar upp för. Att det ökar våra chanser att lyckas hitta nya sätt att lösa de samhällsutmaningar som Helsingborg står inför, till gagn för helsingborgarna.” säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Placeringen är en bekräftelse på att det målinriktade innovationsarbetet som sker i runt om i staden leder i den riktning som vi vill. Innovationer handlar inte bara om nytänkande teknik. Viktigast av allt är att inte släppa fokus på människan i staden. Med Helsingborgs innovationsarbete går vi ett steg längre. Vi satsar inte bara på innovation för invånarna i staden utan tillsammansmed dem.

”Med 30 procent fler ansökningar än tidigare år så är det tuff konkurrens men med den här finalplatsen kan vi med stolthet säga att vi nu är en av Europas mest innovativa städer. Hårt och dedikerat arbete har gjort att vi nått hela vägen hit att nu fortsätter vi arbetet och skapa ett ännu mer innovativt, smart och hållbart Helsingborg.” säger Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad.

2018 togs ett aktivt beslut att satsa på innovation med en uttalad ambition att bli en av Europas mest innovativa städer senast sommaren 2022, samma år som H22 City Expo ska genomföras. Sedan dess har det innovativa arbetet växt fram i stadens alla hörn. Invånare, akademi, näringsliv och föreningar arbetar just nu för fullt med att utveckla smarta lösningar som ska öka livskvaliteten för Helsingborgarna.

”Det handlar om att bygga ett innovationsekosystem och en kultur som gagnar och släpper fram smarta innovationer som förbättrar livet för människorna i staden”, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Under de närmaste åren öppnas hela staden upp och förvandlas till en testbädd som bjuder in världen att samskapa och utveckla för att lösa gemensamma utmaningar.

”Helsingborg, likt många andra städer, har stora utmaningar framför sig. För att möta utmaningarna måste vi hitta nya arbetssätt, samarbeten och lösningar. Det är bara så vi kan bygga ett starkt välfärdssamhälle i framtiden, säger Jan Björklund oppositionsråd (S) i Helsingborgs stad.”

- Annons -

Nyheter

-Annons-