Tankeväckande performance av queerfeministisk röst och energisk rap från Argentina

www.montecruzfoto.org Foto: Sara Hebe

Mäktig dub-poesi och röjig rap när D’bi Young Anitafrika och Sara Hebe intar Borggården och Sommarscen till helgen.

Den Argentinska rapparen Sara Hebe skapar total dansfest på Borggården. De mäktiga scenframträdanden, samhällskritiska texterna och sättet hon dansar med orden har gjort henne till en av de mest framträdande artisterna i Latinamerika. Tillsammans med multiinstrumentalisten Ramio Jota och trummisen Edu Morote formar de musikalisk briljans med inspiration från både hiphop, punk och cumbia.

I över två årtionden har D’bi Young Anitafrikas scenkonst utmanat och inspirerat publiken. Som queer, svart feminist äger hon en unik röst som korsar kulturella gränser. Till Sommarscen kommer hon med det nya verket, Dubbin poetry: the collected poems of D’bi Young Anitafrika som binder ihop självutveckling, konstnärlig aktivism och social förändring.

Dessa stjärnor och fler strålande artister och föreställningar på scen denna vecka:

Om 25 minuter är jag död
Alla var de ikoner, alla blev de mördade: Marvin Gaye, Peter Tosh, Pier Paolo Pasolini och Selena Quintanilla Perez. Hör dem berätta om de sista minuterna av sina liv i en dramaserie av Manal Masri, Sveriges Radio Malmö.
tis 9 juli kl 19 Pier Paolo Pasolini, Mölleplatsen
ons 10 juli kl 19 Peter Tosh, Mölleplatsen
tor 11 juli kl 19 Selena Quintanilla Perez , Mölleplatsen
fre 12 juli kl 19 Marvin Gaye, Mölleplatsen

IKHANA + Ebrain + Sophia Tako
Sommarscen bjuder på de allra senaste stjärnskotten inom RnB och hiphop. Se fram emot trapinfluerade takter och mörk elektronisk RnB blandad med nordiska melodier.
tor 11 juli kl 19 Malmö Live, vid kanalen

Iiris Viljanen + Shida Shahabi + Gerda Holmquist
Tre musikaliska genier, ett piano och en cello. Gerda Holmquist, Iiris Viljanen och Shida Shahabi ger varsin kort och omistlig konsert där klassiskt möter modern konstmusik och minimalism.
tor 11 juli kl 19 Borggården, Malmöhus slott

Fire! Orchestra
Efter att ha turnerat världen över är Fire! Orchestra tillbaka med ett helt nytt sound. En konstellation som denna afton uppgår till hela 14 personer. Vid mickarna står bland andra Miriam ”The Believer” Wallentin och jazzgeniet Sofia Jernberg.
fre 12 juli kl 19 Pildammsteatern

AMWIN
Ett av landets mest spännande RnB-hopp stavas AMWIN! Unikt sound, urban pop och danssteg som äger scenen i ett livegig att räkna med.
fre 12 juli kl 19 Borggården, Malmöhus slott

Alligator Gumbo
Det sydsvenska cajunundret Alligator Gumbo bjuder in till det bästa cajunkalaset öster om Mississippideltat. Traditionellt, handskrivet på äkta Louisiana French och riktigt, riktigt bra.
fre 12 juli kl 21 Borggården, Malmöhus slott

D-Construction
Fransk hiphopinspirerad dansföreställning med tungt beat, orientalisk twist och grym energi. I centrum en byggnadsställning som agerar med- och motpart för de sex dansarna.
lör 13 juli kl 15 Ödetomten, vid Annelundsgatan 55
kl 19 Ödetomten, vid Annelundsgatan 55

Malmö Club Top Chart
Den succéartade musikvideo-topplistan är tillbaka, i regi av underhållningsarkitekten Suuz! Feta musikvideos rullar på storskärm och ni utser Malmös absoluta klubblåt.
lör 13 juli kl 19 Pildammsteatern

Sara Hebe
Sara Hebe är lika mycket ett namn som en fet uppmaning. Hoppa, höj nävarna, sväng på höfterna och släpp loss totalt. Tunga beats och basgångar från Argentina.
lör 13 juli kl 21 Borggården, Malmöhus slott

Anna-Lotta Larsson – Lovsång till kärleken
Tillsammans med pianisten Michael Ottosson bjuder Anna-Lotta Larsson på en oförglömlig sommarkväll med kärlekssånger av bl a Evert Taube, Leonard Cohen och Edith Piaf.
sön 14 juli kl 16 Borggården, Malmöhus slott

Mon Laferte
Möt Chiles rock and roll-drottning Mon Laferte som fått fler nomineringar än någon annan vid en och samma Latin Grammy Awards men aldrig framträtt i Sverige.
sön 14 juli kl 19 Pildammsteatern

D’bi Young Anitafrika
Dub-poesi och performance i en helt egen suggestiv form. D’bi Young Anitafrika äger som queer, svart feminist en unik röst som korsar kulturella gränser. OBS! Språk: engelska
sön 14 juli kl 19 Borggården, Malmöhus slott

Les Amazones d´Afrique
När västafrikanska kvinnokollektivet Les Amazones d´Afrique blandar funk, ökenblues, dub och congotronics med traditionella toner skapas sann musikalisk magi.
tis 16 juli kl 19 Pildammsteatern

Guy Bartell & James Brewster
Ett nytt och unikt samarbete i form av en uppslukande surroundljudsperformance. Med liveelement och fältinspelningar livemixas elektronik och elektroakustik till ljudkonst med melodisk struktur.
tis 16 juli kl 19 Ljudkullen i Scaniaparken

Hela programmet finns på www.sommarscen.se.

Annons