Sverige är fullt av affärsidéer

Sveriges överlägset största entreprenörskapstävling har avslutat ännu en lyckad tävlingsomgång med över 300 inlämnade idéer i tävlingen. Allra flest idéer kommer från Göteborg och Västra Götalandsregionen som mer än fördubblat föregående års resultat. Nästa steg är en juryprocess där juryn utser en lista över de topp 20 bästa idéerna i Sverige.

Igår vid midnatt avslutades årets upplaga av Venture Cup IDEA, tävlingen för alla som har en idé i tidigt skede som har behov att testas. I vanlig ordning har det varit ett stort intresse för tävlingen och strax över 300 idéer har skickats in. Allra flest idéer kommer från Göteborg och Västra Götalandsregionen som mer än fördubblat antalet inlämnade idéer jämfört med föregående år.

– Deadline likställs lite med julafton på Venture Cup för det är då vi får se alla nya idéer som gömmer sig i huvudet på Svenska folket. Jag ser fram emot att följa juryns arbete med att granska och ta fram landets 20 bästa idéer, men avundas inte deras uppgift då idéerna i årets tävlingsomgång håller riktigt hög kvalitet, säger Madelene Näslund, Tävlingsansvarig.

Nu stundar en juryprocess där alla inlämnade idéer ska screenas och bedömas för att tillslut mynna ut i en orankad lista över de 20 bästa idéerna i Sverige. Juryn består av ett fyrtiotal framstående personer från näringslivet, med olika synvinklar och kompetenser. Deras arbete börjar under nästa vecka och den 14 december anordnas topp 20 event i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö där listan annonseras och vinnarna pitchar sina idéer.

– Under våra topp 20 event bjuds besökarna på en trendspaning utförd av vår eventpartner Kairos Future, som tagit del av vår tävlingsdata och analyserat den. Dessutom finns vinnarna på plats för att mingla och pitcha sina idéer, säger Lisa Johansson, Marknadschef.

Annons