Stora narkotikabeslag under 2017 i lokalpolisområde Klippan

Områdespoliserna i Klippan i nordvästra Skåne beslagtog narkotika och narkotikaklassad medicin, under föregående år, med ett “gatuvärde” beräknat till cirka tre miljoner kronor.

Förra året kunde områdespoliserna konstatera att narkotikabrotten ökar och att brukarna blir allt yngre. Bara under december månad hittade områdespoliserna sammanlagt 5 kilo cannabis, 1  kilo amfetamin och 12 000 tramadol tabletter vid tre olika husrannsakningar i Kvidinge, Billesholm och Åstorp. På ”gatan” hade detta inbringat ca 1 000 000 SEK.

Gatuvärdet på all narkotika som områdespoliserna beslagtog under 2017 uppgick till cirka 3 000 000 SEK. Störst beslagen handlade om cannabis vilket också är det i särklass vanligaste preparatet bland brukarna. Även beslagen och brukande av tramadol som är narkotikaklassad medicin har ökat i lokalpolisområdet.

Mest har antalet narkotikabrott ökat i Perstorps kommun, från 33 fall 2015 till 160 förra året. En kraftig ökning noterades vidare i Åstorp, från 101 (2015) till 259 förra året.

Deprimerande läsning kan tyckas men statistiken ska också läsas som att polisen faktiskt upptäcker alltfler narkotikabrott. Under hela 2017 har områdespoliserna varit flitigt ute på fältet, både civilt och med uniformerad personal.

– Vi arbetar med rätt saker och är ute och stör på ett sätt vi inte gjorde tidigare på samma sätt. Det visar sig eftersom vi gör allt fler nyupptäckter och hittills nya misstänkta. Jag är mycket nöjd med områdes- och kommunpolisernas arbete som verkligen görs sitt bästa med tanke på de resurser vi har tilldelade, säger lokalpolischef Anders Isgren i Klippan.

Även i Bjuv och Klippan ökar anmälda narkotikabrott men ökningen där är inte lika hög.

– Vi fortsätter att fokusera på narkotikamissbruket där vi har en hel del att ta tag i på Söderåsen. Det är bara att fortsätta den inslagna och framgångsrika vägen under 2018 där vi under resans gång också räddar individer från att hamna i ett missbruk, säger Anders Isgren.

Annons