Gnälliga ungdomar

Nu blir jag riktigt arg på ditt gnällande om att NI ungdomar bara tjänar 53 kr i timmen.

Detta blir totalt 9116 kr i månaden (om ni klarar av att arbeta 172 timmar/månad) och ni behöver endast arbeta 2 månader, vilket blir 18232 kr och enligt skatteverket gör detta att NI är skattebefriade i och med att NI tjänar under 18951 kr. Vilket du inte nämner en stavelse om i artikeln.

När jag var 17 år så fick vi ENDAST 18 kr i timmen och då var vi endast skattebefriade upp till 16000 kr, vilket du kan ta fram miniräknaren och räkna ut att det blev betydligt fler timmar vi var tvungna att arbeta.
Vi kunde inte stava till ordet mobil och prylmani som dagens ungdom gör. Det var 1988.

Till saken hör att jag är både rörelsehindrad, vilket gör att jag sitter i rullstol och är gravt synskadad, men jag gnällde inte hälften av vad du gör i denna artikeln. Jag var tacksam att få sommarjobba.
Så vänligen be om ursäkt i en kommande artikel, där du även inte ute lämnar skattejämkning och att ni behöver betala mat, kläder, hygienartiklar och dyl själva. Detta får era föräldrar barnbidrag för att betala och det får de tills ni blir 18 år och om föräldrarna är skilda förlängs underhållsbidraget tills 21 år om ni orkar fortsätta studera.
Mobilabonnemang kan ni inte göra avtal om, innan ni har fyllt 18 år. Tack och lov.

Jag började min första anställning när jag var 17 år och 9 månader, alltså innan jag var 18 år och studerade både till undersköterska och juridik Lunds universitet.

Läste in gymnasiets 4 terminer på 1 termin och har därför fått godkänt 2 års gymnasieutbildning och kunnat börja arbeta i och med det.

Idag är jag snart 46 år och år både juridiker / 2:e domare, undersköterska, tillgänglighetskonstult, och tolk för 5 talande språk och teckenspråk.
Jag har definitivt inte mått så dåligt som du gör gällande i artikeln att ni ungdomar gör över att behöva arbeta.
Hur tror ni att ni ska få livserfarenhet och meriter?

Förstår ni inte varför man tycker att ni är lata och vill arbeta?
Ni sitter även med mobiltelefonen klistrad med superlim på örat, eller sms:ar för glatta livet. Tror ni arbetsgivarna vill betala för någon som enbart sitter med sin mobil hela dagen klistrad på örat, eller fast emellan fingrarna?

Jag har som arbetsgivare mobiltelefonförbud på denna arbetsplats för anställda. Intyg krävs om man vill göra gällande att någon släkting ligger döende på intensiven. Har nämligen konstigt nog haft samma en anställd vars farmor avled flertalet gånger. Ni kanske ska komma ihåg era så kallade vita lögner att få behålla mobilen. Men inte här inte, för den läggs i låst låda underarbetstid. Nu har jag inga assistenter så nu behöver jag inte börja dagen med att ta och låsa in mobiltelefoner.
Ja, jag har tagit batteriet från en 19 årings mobiltelefon just för att lära henne hårda vägen att man inte ljuger för arbetsgivaren att man inte har någon mobiltelefon med sig. Vilket jag visste var en ren lögn, för ni kan inte gå upp ur sängen innan den är i handen.

Jag har idag eget företag.
Jag har tacksam för var dag jag kan komma ur sängen pga Förskingrande Fängelsekassan har tagit ifrån mig min personliga assistans.
Så min 74 år gamla far får nu hjälpa mig var dag, så jag kan komma upp på morgonen och komma från sovrummet in i mitt kontor, vilket jag tack och lov har hemma.

Så Ni ungdomar sluta gnäll och håll dig till fakta ang jobb, lön, skatt och vad ni ska slösa pengarna på!

En läsare

Ps. TV3 skulle byta ut ungdomsbossen mot ungdomsfällan och lära ungdomar ekonomi och vikten av att studera för att få ett arbete. Ds.

Annons