Så var det dags för huvudvärk

Idag är det Kebabens dag, vad det nu ska vara bra för. Missförstå mig inte. Jag välkomnar alla nyheter med öppna armar. Till skillnad från min syster Rut som mest sitter och kuckelurar och tycker att allt hon inte gjort sedan hon sprang omkring i en sådan där äcklig tygblöja som man hade på den tiden är farligt och hemskt, älskar jag nya saker. Särskilt mat, måste jag väl erkänna. För ska jag vara helt ärlig är s.k. svensk mat ganska urkig. Men kebab har jag, ärligt talat, lite svårt med.

Det har inget att göra med smaken. Man kan ju dessutom variera sig med både mild och stark sås och allt möjligt. Nej, det är mer hur jag ska äta den. Det rinner ju överallt. Man blir helt nersmetad med vitlökssås och gurka. Och inte ger namnet någon vägledning,

Falafel kan man ju äta med gaffel. Det hör man ju. Men med vad äter man kebab? En svabb?

Ja, man behöver sannerligen en svabb efter att man ätit kebab, så som det grisar ner.

På sätt och vis är det därför bra att det är Europeiska migrändagen i morgon. För om jag nu tvunget ska äta kebab idag, kommer jag garanterat att ha huvudvärk i morgon. Jag vill inte alls förringa migrän och jämföra den med en futtig huvudvärk jag kan drabbas av för att jag kladdar – min herrbekant Fet-Hans med strumpan lider av migrän, så jag vet allt hur fruktansvärt det kan vara – men det går ju inte att förneka att den kommer lägligt.

Att den dessutom infaller samtidigt med TV-spelsdagen måste ju vara mer än en tillfällighet. Det finns väl inget bättre sätt att få huvudvärk än att spela TV-spel. Eller datorspel för den delen. Jag beundrar de ungdomar som kan sitta i timmar och spela utan att verka värka. Jag hade fått huvudvärk bara av det faktum att jag missade en massa lektioner. Men de verkar inte bry sig. Det måste, trots allt, applåderas.

Hjördis

Annons