Quality Hotel The Mill välkomnar sina första hotellgäster

Burim Sumiq. Foto: Quality Hotel

(Malmö 31-01-19) Idag slog Quality Hotel The Mill upp portarna i Malmö. Det är på dagen tre år efter att det tidigare hotellet och konserthuset bommade igen för gott. Sedan dess har hotellet fått en omfattande totalrenovering och öppnar alltså nu i helt ny skrud.

Utöver 224 hotellrum har hotellet en restaurang med plats för 140 gäster, bar med direkt ingång från Amiralsgatan, umgängesytor med shuffleboard, gym och konferenslokaler.

Namnet Quality Hotel The Mill är resultatet av en namntävling och ska associeras med mångkulturella Möllan, kryddor och Malmö. Det är den röda tråden på hotellet när det kommer till bland annat namn på konferensrum, inredningsdetaljer, mat och dryck.

Med ett perfekt läge mitt i centrala Malmö ser vi nu fram emot att få välkomna såväl tillresta gäster som Malmöbor till det nya hotellet. Utöver hotellet öppnar vi även restaurang “Brasserie X” och “The Mill Bar”, där gästerna kan njuta av mat och dryck med en kryddig twist. Varje fredag kommer vi att ha After Work med start redan denna vecka”, säger Burim Sumiq, hotelldirektör på Quality Hotel The Mill.

Av det gamla hotellet finns inget kvar förutom fasaden, hisschakten och trapporna. Allt annat är utblåst och uppbyggt från grunden på nytt. Genomgående på hela hotellet syns möbler och design i skandinavisk stil med influenser av art déco. Färgskalan är matt men färgrik. Spectrum Arkitekter står bakom inredningen och Ammie Olofsson för glaskonsten vid entrétrappan som finns på hotellet.

Flera Malmöbor har minnen från det förra hotellet och många minns också den populära nattklubben som tidigare låg i huset. Nu är det dags för mig och mitt team att skapa nya minnen hos våra gäster. Och vem vet, kanske nattklubben kommer tillbaka i ny skepnad framöver“, avslutar Burim Sumiq.

Quality Hotel The Mill i siffror:

  • Antal rum: 224 dubbelrum varav 96 är med connecting doors och 2 sviter på 13:e våningen.
  • Antal våningar: 13
  • Möteslokaler: 10 konferensrum där största lokalen tar 45 personer
  • Restaurang: Restaurang “Brasserie X” med 140 sittplatser
  • Cocktailbar: The Mill Bar
Annons