Oceans: Our Blue Planet kommer till Cosmonova!

Ny film Oceans Our Blue. PlanetFotograf/Källa Simon Pierce copyright BBC NHU 2017/Martin Stenmark

Visste du att fiskar kan använda redskap? Eller att de kan prata med varandra? 

Äntligen kommer den visuellt storslagna och banbrytande filmen Oceans: Our Blue Planet till Cosmonova. Besökarna får dyka ner i havens djup och möta spännande djur med egenskaper som vi människor känner igen. Bland korallrev, nere i djuphaven och i förtrollande undervattensskogar möter vi genomskinliga fiskar, lekfulla delfiner och smarta bläckfiskar.

Det är ett undervattensäventyr som berör och ger nya perspektiv på havet och dess invånare. De spektakulära scenerna från dokumentären Blue Planet II ses i ett nytt ljus i världens största filmformat IMAX på Cosmonova.

 – Vi är stolta över att få visa Oceans: Our Blue Planet på Cosmonova säger Bengt Staf chef för det publika utbudet. Att se havet på den stora kupolen är en fantastisk upplevelse. Vi hoppas att den här filmen kan få oss att se världshaven på ett nytt sätt och att känna ansvar för alla de unika djur och varelser som lever i den vackra men känsliga havsmiljön.

Under filmens storslagna premiär den 16 februari rullar vi ut röda mattan och tar emot filmens producent Jonathan Williams som berättar och svarar på frågor.

Annons