Mercedes lanserar HVO för taxi

Mercedes E-Klass släpps nu i en taxiversion godkänd för det fossilfria bränslet HVO100.

Mercedes E-Klass släpps nu i en taxiversion godkänd för det fossilfria bränslet HVO100. Bränslet gör att CO2-utsläppen sänks avsevärt och minskar också utsläppen av partiklar, kolväten och kväveoxid.

– Efterfrågan på HVO är stor framförallt hos våra taxikunder och vi är glada att kunna erbjuda bilar för detta miljösmarta bränsle redan nu, säger Ola Olsson, chef för företagsförsäljning på Mercedes-Benz Sverige.

Den HVO-godkända modellvarianten börjar säljas redan den 22 december. Inledningsvis tas den nya motorn in som E 220 d sedan och kombi med taxispecifikation, men om efterfrågan finns så kan även andra varianter komma i fråga.

Syntetiskt bränsle

HVO100 är ett syntetiskt bränsle som framställs genom hydrering av växt och djurfetter och som är 100% förnybart. Förutom att det minskar CO2-utsläppen avsevärt sänks också utsläppen av partiklar, kolväten och kväveoxid. Dessutom är bränslet inte farligt för vattenlevande organismer och har bra kallstartsegenskaper.

Effekten är 163 hästkrafter jämfört med 194 hästkrafter för vanliga E 220 d som fortfarande kommer att säljas parallellt. Alla garantier och liknande gäller oavsett om bilen körs på HVO100 eller vanlig diesel.

Annons