Lite tips om hur du bör rösta på söndag – Med Hjördis

Jag blev ombedd att ge våra läsare lite tips om hur de bör rösta nu på valdagen, som ju tydligen är på söndag. Men jag har faktiskt annat att göra än att sitta här och skriva. Och eftersom jag till vårt senaste pappersnummer fick frågor som handlar just om valet, publicerar jag dem här också, så att ännu fler kan ta del av min visdom. Dessutom har jag redan översatt dem till engelska. Så jag bjuder på den internationella versionen också. Mycket nöje.

Jag har verkligen försökt att sätta mig in i politiken nu inför valet i höst. Problemet är att jag inte håller med något av partierna och att jag inte litar på någon av politikerna. Samtidigt vet jag att det är viktigt att rösta. Det är både en medborgerlig rättighet och en medborgerlig skyldighet. Vad ska jag göra?

 Vilsen väljare

Ja du, Vilsen väljare. Ärligt talat känner jag att jag faktiskt inte bryr mig om vad du ska göra, men eftersom du frågar så fint, får jag väl försöka svara. Jag tycker att du ska gå och rösta. Sedan kan du gå hem och dricka kaffe, spöa upp din man och underhålla barnen med öronviftning. Om du till äventyrs inte kan vifta på öronen är det bara att börja öva. Du har ju några dagar på dig. Och att lära sig att vifta på öronen är ett mycket bättre tidsfördriv än att lyssna på dumma politiker som ändå inte passar dig. Ett annat alternativ är att hälla brunsås i örat. Det löser inte problemet, men det är ganska kul.

Hjördis

 Och så den engelska varianten:

 I’ve really tried to understand politics, now with the election coming up in the autumn. The problem is I don’t agree with any of the parties and I don’t trust any of the politicians. At the same time I know it is important to vote. It is a civil right as well as a civil duty. What am I to do?

Lost Voter

 Well, Lost Voter. To be honest I don’t really care about what you are to do, but as you ask nicely, I will have to try to answer. I think you should vote. Then you can go home to have coffee, beat up your husband and entertain your children with some ear wiggling. If you by chance don’t know how to wiggle your ears, I suggest you start practicing. After all, you have a couple of days. And to learn how to wiggle your ears is a much better way to spend your time than listening to half-witted politicians that don’t suit you anyway. Another option is to pour gravy into your ear. It won’t solve the problem, but it’s quite fun.

Hjordis

 

Vill du också få ett fånigt svar på en allvarligt menad fråga?/Do you also want a silly answer to a serious question? Skicka i så fall in din fråga till hjordis@infoexpress.se, så lovar jag att göra mitt sämsta för att du ska få ett vettigt svar./Then send your question to hjordis@infoexpress.se, and I promise you I will do my worst in giving you a sensible answer.

Mvh, Hjördis

(I morgon kommer ett nytt tips)

Annons