Tagdiv

1. Bli av med tandvärk utan att öppna munnen
Det räcker med att ha en isbit mellan pekfingret och tummen. Nervändarna som likt ett V befinner sig mellan når en del inne i hjärnan som hindrar att receptorerna i hjärnan tar emot signaler som uppkommer i ansikte och händer. En kanadensisk studie visar att man kan testa detta utan en isbit, men effektiviteten kommer att minska med 50%

2. Hur man blir av med kliande/kittlande i halsen Eftersom man inte kan klia sig direkt i halsen, kan man istället lösa problemet på ett annat sätt, och det är genom att klia sig i örat. Det är för att när nerverna som ligger i örat blir stimulerade, sätts kräkreflexen igång i halsen, som gör att muskeln drar ihop sig. Det ärdenna muskelrörelse som gör att kliandet eller kittlandet upphör.

3. Man har upptäckt en behandling mot rädsla för sprutor
Tyska forskare har upptäckt att om man hostar medan man får en spruta gör det mindre ont.
Varför? För att detta trick producerar större tryck i bröstet, som sedan för detta vidare till nervsystemet i ryggraden, som hindrar fler smärtsignaler från att ta plats.

4. Hur man dämpar magsyra
Gastroentereologer föreslår att man sover på vänster sida. Om man sover på höger sida befinner sig magsäcken över . Detta medför att mat och syra lättare hamnar i halsen.
Om du däremot ligger på vänster sida, ligger magsäcken under . P.g.a gravitationskraften kommer syran inte att komma nedåt, för att den då redan är under .

5. Hur man stoppar näsblod
Man blir ofta tillsagd att ligga ned på sängen, soffan, stolen o.s.v. och hålla i näsan med två fingrar för att stoppa blodtillförseln till näsan. Men det finns ett effektivare sätt. Man kan lägga en bomullsbit under överläppen och tryck sedan på det. Eftersom blodet uppstår från , så kommer trycket att stoppa näsblodet.

6. Hur man blir av med yrsel
Om man exempelvis har druckit något, hjälper det att ta tag i något stabilt. Mekanismen som är ansvarig för kroppens balans befinner sig i örat och flyter i en vätska som har samma densitet som blodet. Eftersom alkohol interven:ar med blodet, ändras också vätskans struktur, som påverkar balansen. Hjärnan är då disorienterad och behöver bekräftelse ….

7. Hur man håller hjärtat i schack

8. Undvik närsynthet!
Närsynthet orsakas inte så ofta av gener, enligt ögonläkare. I många fall orsakas den av för mycket skärmtid. För att undvika problem med ögonen, är det bra att ta pauser från skärmar några gånger om dagen. Slut ögonen, sträck på dig, och rör på huvudet eller massera nacken.
Genom att slappna av och tänja ut musklerna kan man lura de ofrivilliga musklerna och ögonen och få dem att slappna av.

9. Lär dig använda hörseln
Vid en högljudd fest eller inbjudning kan det vara svårt att höra vad den andra personen säger. Då är det bättre att använda det högra örat. Varför inte vänster öra? Jo, det är för att höger öra uppfattar tal fortare än det vänstra örat. Det vänstra örat är bättre anpassat för att skilja mellan olika toner i musik enligt amerikanska forskare.

10. Hur man undviker att bli trött vid träningspass
Om du är som de flesta andra, brukar du andas ut när du sätter ned ditt högra ben. Detta leder bara till mer tryck ovanpå levern, som så småningom kommer att leda till hål. Man blir enkelt av med värken genom att trampa ned med den vänstra foten.

Annons