Internationell gatuteaterfestival med streetfood, musik och crossfit på Pixlapiren i Helsingborg

Foto: KifKif Sisters, Epic Photography

Helgen 27–28 juli kommer gatuteaterfestivalen Passage till Helsingborg. Passage är en riktig sundsklassiker och har varit ett stående sommarinslag i mer än 15 år. Till årets festival på den svenska sidan kombineras internationell gatuteater med streetfood, musik och till och med en tävling i crossfit. Nytt för i år är även att teaterföreställningarna flyttas från centrum till Pixlapiren i Oceanhamnen, en plats som används för att arrangera allt fler stora projekt.

”I år samlar vi många av akterna ute på Pixlapiren, där Passage får sällskap av ett gäng andra aktörer. Det blir en ny slags stadsfest, både med nationella och internationella akter från bland annat Kanada och Spanien. En internationell pir-fest kan man säga.”, säger kommunikationsansvarig Viveka Nilsson.

I Helsingborg börjar festivalen lördag 27 juli klockan 11.00 och fortsätter sedan till klockan 17.00 dagen efter. Passage på Pixlapiren bjuder på allt från interaktiva aktiviteter och spel till dockteater från Spanien och äventyrliga resor genom drömvärldar och hologram. Det blir också teaterföreställningar med huvudlösa män och kanadensisk akrobatik där duon Kif-Kif Sisters underhåller med rosa ballongmonster och gurkor. Under dessa två dagar kommer det även finnas streetfood till försäljning för hungriga besökare, Studiefrämjandet står för musiken och för träningsintresserade anordnas crossfittävlingen Northern Spirit Throwdown. Tanken är att helgen ska bjuda på något för alla besökare. Viveka Nilsson berättar mer.

”Det kommer verkligen finnas något att se och göra för många, alltifrån den träningsintresserade till kultur- och teaterintresserade. Streetfood, musik och underhållning kommer finnas så man kan lätt spendera en dag på Pixlapiren utan att sakna något.”

Alla teaterföreställningar som anordnas under Passage är gratis. Det finns föreställningar för alla åldrar och föreställningarna pågår från 15 minuter till två timmar. På passagefestival.nu finns det ett komplett program att hämta och mer information om de olika aktörerna. Efter helgen på Pixlapiren fortsätter sedan Passage ut i Helsingborgs bostadsområden och över sundet till Helsingør i Danmark där festivalen pågår fram till och med 3 augusti.

Annons