Helsingborgs Konst- & Antikmässa – Sommarens stora antikhändelse

Antik Hbg

Tradition och sommarnöje

Varje år arrangeras Helsingborgs Konst- & Antikmässa under vecka 30 – en tradition och ett uppskattat sommarnöje.

10 000-tals föremål med spännande historia tillsammans med erfarna och välkända antikexperter fyller Helsingborg Arena under fyra dagar. Sommaren 1962 arrangerades den allra första antikmässan i Helsingborg. Sedan dess har tiotusentals personer årligen besökt mässan och intresset är fortfarande stort. I år arrangeras mässan för 56:e gången.

Kvalitet som gemensam nämnare

På plats finns ett drygt 100-tal utställande kvalitetsutställare. Ett flertal är medlemmar i de stora föreningarna SKAF och FAK, men det finns också handlare från t.ex. danska Unionen. De utställande handlarna kommer från herla Sverige och är specialiserade inom olika områden, t.ex. glas, porslin, möbler, mattor, silver, konst och smycken. Tillsammans skapar de sommarens största antikhändelse. Helsingborgs Konst- & Antikmässa har också en jurygrupp som kontrollerar föremål, vilket säkerställer mässans höga kvalité.

Det personliga mötet

Allt fler köp sker via digitala kanaler, men den bästa kommunikationen uppstår i mötet mellan människor i verkliga livet. På mässan får man möjlighet att klämma och känna – och viktigast av allt ta del av den historia och kunskap som varje utställare har att förmedla. Passion, kunskap och inspiration upplevel man bäst i verkliga livet.

Träffa våra antikexperter

Våra föredrag har varit uppskattade och därför fortsätter vi med detta – dessutom utökar vi programmet. Som besökare på mässan kan du lyssna på föredrag med våra namnkunnika experter och gå med på guidade turer. Dessutom presenterar vi årets nyheter ”Värdering på plats” samt ”Afternoon tea – en smakfull resa genom stilepoker”.

För alla sinnen

Förutom vackra föremål är mat och dryck en naturlig del av livsnjutarens tillvaro. På mässan finns ett antal handlare med delikatesser och mathantverk. Passa på att handla med dig hem. Dessutom erbjuds i år utökade öppettider i restaurang Dahlberg på plan 2, ett nytt café i Hall C samt vår nya vinbar i mässans foajé. Helsingborgs Konst- & Antikmässa erbjuder något för alla sinnen och smaker.

Välkommen till en mässa med anor! Helsingborgs Konst- & Antikmässa, 26–29 juli på Helsingborg Arena!

Öppet

Onsdag 25 juli 16.00–17.00 (pressvisning) Torsdag 26 juli 11.00–19.00 Fredag 27 juli 10.00–18.00Lördag 28 juli 10.00–18.00 Söndag 29 juli 10.00–16.00

Annons