Fullständigt oacceptabelt angrepp mot polisen

En detonation inträffade under kvällen vid Polisstationen på von Lingens väg i Rosengård, då någon form av explosivt föremål har detonerat på gården till polishuset. Inga personer har skadats i samband med detonationen, däremot har bilar skadats.

– Att ytterligare en polisstation i region Syd har utsatts för attentat är fullständigt oacceptabelt. Kvällens dåd visar att vi måste fortsätta jobba intensivt i kampen mot den grova brottsligheten. Vi kommer aldrig backa undan för kriminaliteten, säger Carina Persson, regionpolischef i Syd, och fortsätter:

Polismyndigheten ser mycket allvarligt på det inträffade, och har satt in alla tillgängliga resurser för att hitta de skyldiga.

– Än en gång känner jag stor tacksamhet över att ingen av våra medarbetare eller medborgare kommit till skada vid händelsen. Men jag blir samtidigt rasande över att det finns kriminella personer som väljer att begå den här typen av handlingar. Vi kommer att jobba hårt för att gripa den eller de personer som är skyldiga och vi kommer att fortsätta vårt viktiga arbete i Rosengård och Malmö, säger Carina Persson.

Annons