Fullspäckat program under Kulturnatten

Lördag den 15 september går den trettiofjärde Kulturnatten av stapeln i Lund. Programmet rymmer allt från konserter och dansuppvisningar, till vetenskapsshower och guidade turer och pågår från klockan nio på morgonen till klockan tre på natten.

När Kulturnattens program gick till tryck i förra veckan kunder vi räkna till drygt 400 programpunkter på cirka 80 olika platser runt om i Lund.

På kommunens scener

På Stortorgets takscen står Kaxophonic, O-Hund, Rhys och Lur. Stadshallens konsertsal ersätts med Café Athen på AF-borgen där bland annat Bashar Sharifah, Birds on Clouds och I´m Kingfisher ger konserter.

På Lunds Stadsteater serveras bland annat barnanpassad swingmusik med Gunhild Carling och Zoltán Csörsz Trio och magishow med Malin Nilsson. Avslutar gör Miriam Aïda med sin hyllning till David Bowie – Loving the Alien.

Lundagård är tillbaka som plats för föreningar som informerar om sina verksamheter. Några nya föreningar i sammanhanget är Föreningen Industrihistoria i Skåne och Huvudvärksföreningen Skåne.

Den populära dansbanan som under några år fanns i Lundagård blir kvar på Stenkrossens innergård precis som förra året. Där är det inte mindre än 18 olika dansföreningar som bjuder på både uppvisningar och prova på.

Lilla Teatern och projektkontoren på Stenkrossen bjuder på föreställningar, utställningar, konserter och workshops från eftermiddag till sen kväll.

Några nyheter

I år händer det extra mycket på Brunnshög. Bland annat visar Kraftringen nya belysningskoncept, det blir konstvandring och panelsamtal kring konst, framtidens boende och stadsutveckling. I närheten finns också Science Village som öppnar upp den nyrenoverade Odarslövs mölla för en heldag i mjölets tecken.

En annan nyhet är mat-workshops på Saluhallen. Där kan den som vill lära sig mer om att steka kött på rätt sätt, och att öppna ostron – utan skruvmejsel.

Kära återseenden

Gamla favoriter som spökvandring med Jacques Schultze, fysik- och lasershow på Fysiska institutionen och latinamerikansk danskväll på Folkets hus återkommer naturligtvis.

Historiska museet, också de en trogen Kulturnattenarrangör, flyttar i år ut sitt program till Krafts torg på grund av den pågående renoveringen av museet. På Krafts torg hittar man också Cirkusvagnen som arrangerar kreativ verkstad för hela familjen och grillar korv.

Annons