Europaparlamentet i Sverige

Europaparlamentets kontor finns i 35 europeiska städer

Europaparlamentet finns närmare dig än du kanske tror. Parlamentets kontor i Stockholm arrangerar möten, debatter, utbildningar och event över hela landet.

Europaparlamentets kontor i medlemsländerna informerar om parlamentets verksamhet och om EU 

Är du elev och intresserad av vad som händer i Europa, lärare som letar undervisningsmaterial om EU, aktivist som vill veta hur parlamentet tacklar klimatförändringarna eller intresserad av att engagera dig tillsammans med andra som delar dina intressen? Då kan Europaparlamentets kontor som finns i 35 europeiska städer hjälpa dig. Kontoren informerar om parlamentets verksamhet och om EU, organiserar evenemang och debatter, samt bygger nätverk med människor och organisationer som vill bidra till att forma Europas framtid. Se vår video och läs vidare.

Mer information

För dig, i ditt land, på ditt språk

Förra året deltog hundratusentals människor i tusentals aktiviteter för att informera om EU-valet i maj, och det nätverket lever vidare genom www.tillsammansieuropa.eu, som du är välkommen att delta i. Parlamentskontoren stödjer volontärer och deras aktiviteter eller organiserar direkt möten, debatter och utbildningar både fysiskt och via nätet. Håll koll på aktuella aktiviteter och tävlingar genom att följa kontoret via dess webbplats eller i sociala medier, på Facebookpå Instagram och på Twitter.

Unga européer i strålkastarljuset

Kontoren stödjer också olika paneuropeiska aktiviteter för unga som till exempel:

  • det Europeiska ungdomsevenemanget som sammanför tusentals unga människor för att dela med sig av och utveckla sina tankar om Europas framtid. Nästa ungdomsevenemang hålls i Strasbourg den 29-30 maj 2020.
  • genom Euroscola kan unga studenter simulera förhandlingar, debatter i kammaren, omröstningar och antagande av resolutioner på plats i Strasbourg som om de vore riktiga Europaparlamentariker. Varje år arrangeras ungefär 20 Euroscola-sessioner i Strasbourg, som lockar ungefär 10 000 studenter varje år.
  • Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram ger elever i högstadiet och gymnasieskolan möjligheten att lära sig mer om EU och sina rättigheter som EU-medborgare. Sedan slutet av oktober 2019 är 3 411 lärare och 21 450 elever från 1 500 certifierade skolor i 27 medlemsländer aktivt involverade i programmet.

Besök, upplev och upptäck

Om du befinner dig i Berlin, Helsingfors, Ljubljana, Köpenhamn och snart också Tallinn, kan du besöka Europa Experience för att i form av en interaktiv utställning lära dig mer om hur beslut fattas på europeisk nivå. För besökare i Bryssel finns Parlamentarium och i Strasbourg Parlamentarium Simone Veil.

Mer information

Annons