Entreprenör blir Årets alumn vid Södertörns högskola

Mattias Svensson. Foto: Petter Hägg

Södertörns högskola har utsett Årets alumn för 2017 och i år blir det blir entreprenören Mattias Svensson, COO vid och medgrundare av Teach for Sweden, som får utmärkelsen.
Södertörns högskola utser varje år ”Årets alumn”. För att nomineras till Årets alumn ska personen ha studerat vid Södertörns högskola, presterat något utöver det vanliga i sin karriär och vara en god förebild för dagens och framtida studenter. Vem som helst kan nominera alumner och en jury väljer sedan ut vem som ska få utmärkelse.

Årets alumn 2017 heter Mattias Svensson som studerade programmet Politik, Ekonomi & Organisation och gick ut därifrån 2005.

– Jag är väldigt överraskad och hedrad. Det känns extra kul att bli uppmärksammad av Södertörns högskola för det arbete jag gör idag, eftersom jag har tagit med mig många insikter och erfarenheter från min studietid in i arbetet med Teach for Sweden, säger Mattias Svensson.

Mattias Svensson arbetade efter sina studier inom banksektorn, bland annat som privatrådgivare och företagsrådgivare på Handelsbanken. 2010 sade han upp sig på Handelsbanken och började arbeta inom ideell sektor bland annat som programansvarig för ett ledarskapsprogram för chefer från näringsliv och skola.

2013 var han med och grundade stiftelsen Teach for Sweden, där han idag är vice verksamhetschef och ansvarig för finansiering och partnerskap.

Ur motiveringen:

”Mattias Svensson är genom sitt engagemang för att unga ska lyckas i skolan en mycket god förebild och ambassadör för Södertörns högskola. Mattias har alltid brunnit för samhällsfrågor och specifikt hur man kan utveckla skolan för att alla elever ska kunna fullfölja sina studier och nå sina drömmar. Mattias har genom modigt ledarskap bidragit till att möjliggöra att Teach for Sweden har startats och att organisationen så framgångsrikt gör skillnad för de elever som har störst behov. I detta arbete bidrar Mattias aktivt i arbetet för ett socialt och ekonomiskt hållbart samhälle.”

Juryn har bestått av ett antal representanter från Södertörns högskola inklusive studentkårens ordförande.

Utmärkelsen kommer att delas ut den 7 februari då Södertörns högskola arrangerar ”Södertörn hyllar”, en eftermiddag då högskolan uppmärksammar såväl tidigare studenter som nuvarande lärare och nyblivna professorer och doktorer.

Annons