Elektrisk rappare och magisk stämsång i sommarkvällen

Duckwrth. Fotograf/Källa Susan Berry

Med musikvisionären Duckwrth och tonsäkra Lennix blir det en helkväll med RnB, soul och hiphop på Borggården.

För tre år sedan debuterade den amerikanska rapparen och låtskrivaren Duckwrth med albumet I’M UUGLY. Nu kommer han till Sommarscen med sin elektriska energi som har gett honom hyllningar och uppmärksamhet runt om i världen.

Vännerna Andrea Kallström och Hanna Larsson startade duon Lennixx 2016. Deras mixtape Hapap har hyllats för de tonsäkra stämmorna, träffsäkra texterna och det moderna soundet. Andrea och Hanna har nu fokuserat på att finslipa sitt unika sound vilket har resulterat i en nytänkande spinn på klassisk RnB. På Borggården bjuder Lennixx på sitt sköna RnB- och neo-soulsound med snygg stämsång.

Detta och många andra fenomenala programpunkter på Sommarscen i veckan: 

Dance Safari med Nya Rörelsen
Ta en danskarta och kikare och sök själv upp de dansver du vill se! Ett roligt och nytt sätt att uppleva människoskådning och naturen på.
ons 17 juli kl 19 Kroksbäcksparken, vid kullarna
tor 18 juli kl 19 Kroksbäcksparken, vid kullarna

En hyllning till Lill-Babs & Siw Malmkvist med Anna Bromee
Häng med på skådespelerskan Anna Bromees kärleksfulla och humoristiska hyllningsshow till Siw Malmkvist och Barbro ”Lill-Babs” Svensson. En sprudlande nostalgitripp och ett härligt lyckopiller i sommarkvällen!
tor 18 juli kl 19 Borggården, Malmöhus slott

Magic Spirit Quartet
Marockanska ökenblues- och gnawamästaren Majid Bekkas möter några av Skandinaviens främsta jazz- och improvisationsmusiker. Allt under ledning av den mångsidiga trumpetaren Goran Kajfeš.
tor 18 juli kl 19 Pildammsteatern

Lennixx
Hyllade i både Sverige och utomlands för sitt unika sound som gränsar till klassisk RnB och neosoul. Duon med Andrea Kallström och Hanna Larsson, syster till Zara Larsson, är uppmärksammade för bl.a. singlarna Bad Bird och Shiver.
fre 19 juli kl 19 Borggården, Malmöhus slott

Duckwrth
Den amerikanska rapparen känd för sina in your facetexter och blandning av rock, hiphop, funk och soul intar Borggården. Gör dig redo för ett elektriskt livegig!
fre 19 juli kl 21 Borggården, Malmöhus slott

Xenomania
Förvänta er en varm svängig rytmisk kraft inspirerad av folkmusikern Ale Möllers resor och möten. Musik som trollbinder genom lusten till det främmande.
lör 20 juli kl 19 Pildammsteatern

Slowgold
Grammisvinnaren Amanda Wernes musikprojekt Slowgold levererar drömsk prärierock som hyllats av svensk och utländsk press. En röst och scennärvaro som slår dig med häpnad.
lör 20 juli kl 21 Borggården, Malmöhus slott

Operett sing-a-long
Nu får du äntligen chansen att sjunga med i kända operett-melodier tillsammans med riktiga operaproffs. En härlig blandning av sång, skratt och anekdoter utlovas. 
sön 21 juli kl 16 Borggården, Malmöhus slott

Malmö Opera på lastbil
Från operans scen till dig med lastbil! Personliga anekdoter, favoritlåtar och musikalpärlor med artisterna Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindén.
sön 21 juli kl 18 Möllevångstorget
sön 28 juli kl 16 Vänskapsparken, vid Ramels väg 41
sön 4 aug kl 14 Nydalatorget
tis 6 aug kl 18 Holma torg

Antibalas
Afrobeat, highlife och funk av yttersta klass. När fantastiska musikerkollektivet från New York äntligen kommer till Sommarscen kokar det i Pildammsgrytan.
sön 21 juli kl 19 Pildammsteatern

Bennett
Med flow, rytm och attityd knockar bröderna Sammy och Johnny Bennett publiken när de levererar vad som kallas framtiden för svensk rap.
sön 21 juli kl 19 Scaniabadet

Fauna
Med cirkusteknik i världsklass väcker internationellt prisade Fauna liv i livet självt. Magin förstärks ytterligare med livemusik på scen av musikern Geordie Little.
tis 23 juli kl 19 Pildammsteatern

Annons