Den bästa medicinen är maten

Sallad är ett av de livsmedel som reducerar risken att få diabetes och bröstcancer och hjälper till med matsmältningen.

Rädisor minskar inte bara risken för cancer, utan är också väldigt mättande samtidigt som de innehåller en tredjedel av det rekommenderade intaget av C-vitamin.

Nyskördad purjolök minskar blodtrycket och minskar risken för hjärtsjukdomar, samtidigt som den minskar risken för cancer.

Spenaten är en bra källa till folsyra och fylld med två näringsrika substanser som förbättrar immunsystemet samtidigt och minskar risken för allergier. På grund av näringen som tillförs genom mineraler (förutom järn) och dess höga näringsvärde som finns i jordgubbar och hallon rekommenderas dessa som tonic och
cleansing.

Jordgubbar har många effekter, som antibakteriell, antiinflammatorisk och antibiotisk.Förutom det hjälper jordgubbar till med att sänka kolesterolhalten och att göra blodet mer basisk.

Krusbär förbättrar skadade områden i levern (?), behandlar skadade luftvägar, hjälper till med att hålla kardiovaskulära sjukdomar borta och bildar röda blodkroppar. Förutom det hjälper bären också till med att förbättra koncentrationsförmågan och synen. Körsbären är en av de mest antioxidantrika frukterna som hindrar fria radikaler från att
härska fritt i blodet. Bittra körsbär reducerar smärta, inflammationer och skydda mot cancer.
Antioxidanter som ger inlagda grönsaker deras specifika färg, “antocyaniner”, är känd för att den reducerar risken för hjärtsjukdomar och kan sänka risken för att drabbas av cancer.

Aprikoser innehåller en kemisk substans som hindrar att en viss typ av cancer och gör att hjärtat och blodkärlen fungerar bra.

Persikor är en bra källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter. Tranbär har en hypoglykemisk roll för att regenerera leverceller.

Annons