Dansk Danseteater gästar Skånes Dansteater

Siren med Dansk Danseteater gästspelar på Skånes Dansteater i Malmö 21 sep 2019.

21 september får Skånes Dansteater besök av grannkompaniet Dansk Danseteater från Köpenhamn. Gästspelet Siren i koreografi av Pontus Lidberg är uppkallad efter de mytologiska varelser som lockade segelmän med sin sång och drev dem att kasta sig i havet.

Endast Odysseus lyckades motstå sirenernas lockrop genom att sätta vax i öronen på sin besättning och binda fast sig själv i masten på sitt skepp. Dansföreställningen Siren begrundar hans begär som aldrig kommer stillas och sirenens sång som en källa till impulsiv kreativitet. Föreställningen återberättar inte myten, eller någon annan historia, men den är inspirerad av dess teman längtan, kreativitet och, något oväntat, ensamhet.

Som en del av sin visuella design integrerar Siren filmprojektioner och animationer av Jason Carpenter med dansen på scen. Vatten och bilder av vatten skapar en värld som definieras av havet, där sjömän kan gå vilse och dö och där sirenerna bor.

…..

Speldag Malmö

På Skånes Dansteater 21 september 2019, kl 18.00

Recensionsbiljetter

Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

…..

Om koreografen

Pontus Lidberg är svensk koreograf, filmskapare, dansare och konstnärlig ledare för Dansk Danseteater i Köpenhamn. Han har etablerat sig som en visionär konstnär som sammanför dans och film.

Siren hade urpremiär på Festival Occidente Oriente i Rovereto, Italien i augusti 2018. Verket fick ett Villanueva-pris som en av de bästa föreställningarna som presenterades på Kuba 2018. Villanueva-priserna delas ut av UNEAC, The National Union of Writers and Artists of Cuba.

…..

Konstnärligt team Dansk Danseteater

Koreografi: Pontus Lidberg

Dramaturg: Adrian Guo Silver

Musik: Piano Sonata no 18 av Franz Schubert och ny musik av Stefan Levin

Ljusdesign: Raphael Frisenvänge Solholm

Kostymdesign: Karen Young

Annons