Dansa kring majstången på Fredriksdal museer och trädgårdar

Foto: Pixabay

Midsommarfirandet på Fredriksdal är en angelägenhet för såväl helsingborgare som för andra besökare i staden under midsommarafton. Tillsammans med folkdansens vänner blir det ett traditionellt och händelserikt firande mellan 14.00-21.00. Det familjära arrangemanget bjuder på såväl dans kring majstången som polonäs med publik, lekar och avslutningsvis fackeldans under kvällen. En dag full med aktiviteter helt enkelt. Ett tips är att ta med sig sin egen midsommarbuffé i picknickkorgen som antingen kan avnjutas på gräsmattan intill firandet eller i någon av trädgårdens parker om man önskar en stund av lugn.

Mellan dansvarven runt midsommarstången kan man besöka lantrasdjuren, kika in i den nyinvigda herrgården för att se hur herrskapet bodde på 1700-talet eller gå en runda i det fina stadskvarteret. Där hittar man bland annat Grafiska museet och Hedströms diversehandel, en butik fylld med de finaste av karameller. Det finns även utställningar att upptäcka runt om på området och köksträdgården ett stenkast från herrgården är väl värd ett besök.

Midsommarfirandet tar dock inte slut på självaste midsommarafton utan fortsätter även följande dag. Om man med andra ord inte har fått nog av Prästens lilla kråka eller matjessill kan besökaren förlänga sitt midsommarfirande genom ännu fler aktiviteter och dans på midsommardagen då Fredriksdal museer och trädgårdar har öppet 14.00-17.00.

Annons