ARIANA GRANDE PÅ EUROPATURNÉ MED SWEETENER TOUR – GÖR SVERIGESTOPP

Foto: Emma

Multiplatinasäljande superstjärnan Ariana Grande tar sin turné ”The Sweetener World Tour” till Europa. 21 stycken arenakonserter har annonserats runt om i Europa med stopp i bland annat London, Amsterdam, Paris, Berlin, Köpenhamn och Stockholm.

Den Live Nation-producerade turnén ”The Sweetener World Tour” kickar igång den 18 mars i Albany, New York och reser under våren och sommaren vidare genom USA innan den korsar Atlanten och kommer till Europa till hösten, med start i London den 19 augusti och avslut i Zürich den 13 oktober.

Efter 2017 års succékonsert på Friends Arena är vi glada och stolta att meddela att superstjärnan Ariana Grande återvänder till Sverige och Stockholm för ett konsertdatum på Ericsson Globe den 7 oktober nästa år.

Biljetterna till detta extremt efterlängtade konsertbesök släpps torsdag 20 december kl. 09.00 via LiveNation.se

American Express® Card medlemmar i Storbritannien, Holland, Frankrike, Sverige, Finland, Tyskland och Schweiz kan förköpa biljetter fr.o.m. tisdagen den 18 december.

2018 har varit ännu en framgångssaga för Grande som avslutades med att hon blev utsedd till Billboard’s “Woman of the Year” och nominerades till flera Grammy Awards i kategorierna “Best Pop Vocal Album” för sitt senaste album ”Sweetener” och “Best Pop Solo Performance” för “God Is A Woman.” Samtidigt placerade sig Grandes senaste singel “thank you, next” på förstaplatsen på Billboard Hot 100 chart och slog rekordet för “Most Spotify Streams for a Song By A Female Artist in a Single Week.”

25 år gammal och Ariana Grande har redan hunnit leverera tre platinacertifierade album, streamat över 18 miljoner gånger, nominerats till fyra Grammy Award och haft åtta låtar topp 10 på Billboard Hot 100 Chart. Inte undra på att Ariana på bara några år blivit en av världens mest framgångsrika och starkast lysande stjärnor på pophimlen.

Sedan debuten 2013 med ”Yours Truly” har Grande gång på gång suddat ut gränserna mellan pop, soul, R’N’B och elektronisk musik på ett självsäkert och stilistiskt sätt. Albumuppföljaren ”My Everything” från 2014, innehållandes hitlåtar som ”Problem”, ”Break Free” och ”Bang Bang” blev om möjligt ännu mer framgångsrik än föregångaren och nominerades till en Grammy Award för ”Best Pop Vocal Album”.

I och med 2016 års kritikerrosade album ”Dangerous Woman” tog Grande sitt artisteri till en ny nivå. Med över 200 miljoner följare på sina sociala medier har Ariana tilldelats flera prestigefyllda priser från MTV Video Music Awards, iHeartRadio Music Awards och American Music Awards (inklusive utmärkelsen Artist of the Year).

Singeln “No Tears Left To Cry” debuterade på en förstaplats på iTunes i 88 länder och gav ett smakprov på hur Grandes fjärde studioalbum ”Sweetener” skulle låta. Arianda Grande lyckades därmed med något som ingen annan artist i musikhistorien hittills lyckats med – att placera samtliga av sina förstasinglar från hennes fyra album Top 10 på Billboard Hot 100 chart. Albumet ”Sweetener” släpptes i somras och debuterade på en förstaplats på Billboard 200 Album chart.

Ariana Grande har, förutom sin sångkarriär, visat prov på sin enorma talang som skådespelare och musikalartist genom produktioner som Scream Queens och Hairspray Live!. Hon har också hostat Saturday Night Live och fått en hel värld att vrida sig av skratt när hon gästat The Tonight Show med Jimmy Fallon där hon imiterat kända röster.

Det råder inga tvivel om att Ariana Grande är en av vår tids mest framgångsrika artister, och med ytterligare ett album i ryggen är det nu dags för ny turné. Vi ses i Ericsson Globe den 7 oktober nästa år – get ready for the Sweetener Tour!

Annons